Tol Groot Brittannië

Vanaf 1 april 2014 wordt er in in Groot Brittannië voor alle buitenlandse vrachtwagens vanaf 12 ton een tijdsafhankelijke belasting ingevoerd. Deze dient u vòòr u het land ingaat via een online portaal aan te schaffen.

Met de UTA Full Service Card heeft u de mogelijkheid dag, week, maand of jaarvignetten te kopen. Klikt u op de onderstaande link voor uw vignetten boeking op de website van Northgate.

Lkw Maut Großbritannien ; Lkw Maut UK

U ontvangt na uw boeking een bevestiging per SMS of per e-mail. Alleen voor geregistreerde gebruikers is het mogelijk geboekte vignetten te storneren en restitutie aan te vragen (alleen voor maand(en) of jaarvignetten). Daarbij staan uw voertuig gegevens en betaaldetails al geregistreerd voor de volgende boeking.

Tevens kunt u onderweg bij enkele tankstations of truckstops een boeking maken via de website. Hierbij kunt u geholpen worden door de medewerkers van HGV.

Wij adviseren u registratie en de vignetboekingen met de UTA kaart via het webportaal. Alleen voor geregistreerde gebruikers is het mogelijk geboekte vignetten te storneren en restitutie aan te vragen (alleen voor maand(en) of jaarvignetten).

Het betreft een electronisch geregistreerd vignet, dus u hoeft geen vignet in uw voertuig te bewaren. Het tarief is afhankelijk van de periode, het soort voertuig, het aantal assen en het gewicht.

Er is een automatische controle met kentekenherkenning en er wordt gecontroleerd langs de weg. Bij onvolkomenheden (geen vignet, verkeerde tariefgroep) worden uw voertuig gegevens  doorgestuurd naar de betreffende autoriteiten. Per overtreding wordt een boete opgelegd van 300£ (ca. 360 euro). Indien u de geldboete niet kunt betalen wordt uw voertuig in beslag genomen. Dit kan tot aanzienlijke vertragingen leiden en er dient een extra borg van 300 £ betaald te worden.

Mocht u nog vragen hebben dan horen wij dat graag.

EETS-oplossing - UTA is klaar voor de start!

In het kader van de ingebruikname van verdere tolheffingssystemen voor aanbieders van interoperabele oplossingen ("EETS-aanbieders") wordt het productengamma van UTA voortdurend verder ontwikkeld.

Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 7997050

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker