Tolsysteem in Hongarije

Vanaf 1 juli 2013 is het vignettensysteem in Hongarije door een trajectafhankelijke tol (HU-GO) voor voertuigen van meer dan 3,5 t afgelost. Het tolplichtige wegennetwerk omvat autosnelwegen, autowegen evenals rijkswegen. Voor bussen en voertuigen tot 3,5 t blijft het huidige vignettensysteem verder bestaan.

Het nieuwe tolsysteem is vooreerst gebaseerd op een Prepaid-trajectboeking. Daarbij dienen de plaats van vertrek en de plaats van aankomst (met maximaal vier tussenstations) en alle relevante voertuiggegevens (kenteken, nationaliteitskenteken, Euro-norm, aantal assen, toelaatbaar maximumgewicht) bij de boeking vermeld te worden.

De omvang van de tol is afhankelijk van de gebruikte wegencategorie, de trajectlengte, de voertuigcategorie en de Euro-norm.

Het af te leggen traject moet aan de terminals (kiosken) van de nationaal te organiseren verkooppunten en ook aan benzinestations van tevoren gepland en geboekt kunnen worden. Eveneens is het mogelijk een voorafgaande boeking via het internet in het domein van de klantenservice van het HU-GO-systeem (www.hu-go.hu) te doen. Aan benzinestations, die vandaag de dag de UTA kaart accepteren, zal ook voortaan de aankoop van het trajectticket via de UTA kaart mogelijk zijn.

Verder werken wij momenteel aan de acceptatie van de UTA kaart aan

  • Verschillende grenskantoren die door expediteurs geëxploiteerd worden en
  • de tolstations die door de ÁAK (de Hongaarse voor autosnelwegen bevoegde autoriteiten) gerund worden.

EETS-oplossing - UTA is klaar voor de start!

In het kader van de ingebruikname van verdere tolheffingssystemen voor aanbieders van interoperabele oplossingen ("EETS-aanbieders") wordt het productengamma van UTA voortdurend verder ontwikkeld.

Het trajectticket dient in ieder geval vóór het gebruik van het tolplichtige weggedeelte aangekocht te worden en verleent slechts een eenmalig gebruiksrecht en dit uitsluitend voor het geplande, af te leggen traject. 

De invoering van een elektronische tolregistratie door middel van On-Board-Unit is reeds gepland, een concrete startdatum staat echter nog niet vast.

Over nog andere ontwikkelingen en nieuwigheden over de nieuwe tol in Hongarije zullen wij u zoals gewoonlijk tijdig informeren.

Bijkomende informatie vindt u ook op:

Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 7997050

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker