UTA draagt bij aan het tegengaan van de klimaatverandering.

Als een van de toonaangevende ondernemingen in de branche zijn we ons terdege bewust van het belang en de bijzondere rol van een veranderend klimaat. Met onze deelname aan de initiatieven GOGREEN en PRINT GREEN dragen wij bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot.

UTA kopieert en print milieubewust met PRINT GREEN.

PRINT GREEN is een initiatief van de printer- en kopieermachinefabrikant Kyocera ter bescherming van het milieu. Een printer veroorzaakt namelijk bij dagelijks gebruik uitstoot van CO2. Als compensatie werkt Kyocera samen met myclimate, een organisatie ter bescherming van het klimaat die zich inzet voor klimaatprojecten overal ter wereld. Met deze klimaatprojecten wordt de geproduceerde uitstoot op een andere plaats gecompenseerd. Zo werd de actie PRINT GREEN in het leven geroepen, om de klimaatverandering tegen te gaan.

UTA heeft zich bij dit initiatief aangesloten en is bedrijfsintern overgestapt op milieuvriendelijk printen en kopiëren – en dit zelfs op pan-Europees niveau. Hiermee hebben de printers en kopieersystemen van UTA het label PRINT GREEN verworven, waarmee gewaarborgd is dat er klimaatneutraal wordt geprint en gekopieerd. Zelfs de gebruikte toners zijn intussen klimaatneutraal.

Met deze maatregel bevorderen wij de bouw van efficiënte kooktoestellen in Kenia. Hierdoor wordt enerzijds de lokale ontbossing door overmatige houtkap sterk verminderd en anderzijds de gezondheid van de bevolking beschermd.

De door myclimate ondersteunde projecten zijn gecertificeerd en voldoen aan de wereldwijde strenge standaards voor CO2-compensatie.

Met onze bijdrage kunnen we jaarlijks enkele tonnen CO2 compenseren.

UTA verstuurt zijn post klimaatneutraal met GOGREEN.

GOGREEN is de milieuvriendelijke verzendingsvorm van Deutsche Post DHL.

Bij een dagelijkse verzending van brieven en pakketten ontstaat CO2-uitstoot. Deze wordt door de Deutsche Post DHL volgens een met strenge criteria gelicenseerde methode geregistreerd en aan ons doorgegeven. Met het project GOGREEN en de hieraan aangesloten wereldwijde klimaatprojecten kunnen wij de veroorzaakte CO2-uitstoot met gerichte maatregelen ter plaatse compenseren.

Daarom mogen wij onze postzendingen dan ook als klimaatneutraal kwalificeren en beschermen zo onze natuurlijke hulpbronnen. Voor deze bijdrage ontvangen we jaarlijks een certificaat van Deutsche Post DHL.

Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 7997050

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker