FAQ

Aan welke systeemvereisten moet men voldoen?
2 GB RAM, internetverbinding, Windows 7 / Windows 8, Microsoft .Net Framework 3.5

Hoe kan ik de software installeren?
In het voor UTA klanten exclusieve domein op www.uta.com vindt u het punt „UTA Fahr & Spar®“ met alle bijkomende informatie rond de installatie.

Hoeveel kost UTA Fahr & Spar®?
De basisversie is gratis voor alle UTA klanten. De beide aanvullend verkrijgbare modules „Telematicaverbinding“ en „Vreemde formaten“ gaan gepaard met verplicht te betalen kosten en worden zeer eenvoudig via uw bestaande UTA rekening maandelijks afgerekend. De prijzen van de beide modules vindt u in het voor klanten exclusieve domein op www.uta.com onder het punt „UTA Fahr & Spar®“.

Welke gegevens kunnen weergegeven worden?
Alle met de UTA servicekaarten doorgevoerde transacties kunnen met UTA Fahr & Spar® in de basisversie geanalyseerd worden. Via een snelle gegevensimport valt ook elke handmatige verrichting weg – alle gegevens zijn snel en gemakkelijk beschikbaar. Met de module „Vreemde formaten“ kunt u aanvullend zelfs gegevens van andere providers via de interface importeren en analyseren.

Kunnen alleen tankgegevens weergegeven worden?
Naast de tankbeurten worden alle gegevens weergegeven die u met uw UTA servicekaarten kunt afrekenen. Daarbij horen onderhoudsbeurten, reparaties, tolgelden, vignetten, pechdiensten en toebehoren.

Welke gegevens kan ik voor mijn voertuigen beheren?
Voor het voertuigbeheer staan er uitgebreide referentiegegevens ter beschikking. Naast de standaardgegevens zoals kenteken van het motorvoertuig, interne benaming, locatie, land van uitgifte van het kenteken, foto en ook de technische details zoals o.a. fabrikaat, type, vermogen en aantal assen kunt u bijvoorbeeld telkens gewenst verbruik, tankcapaciteiten, ontvangst- en verzendingsdatum registreren. Het termijnbeheer voor bv. HU/AU en de verschillende groeperingsmogelijkheden van de voertuigen ronden de referentiegegevens af. Uw voertuigen kunt u uiteraard aan de geregistreerde chauffeurs toewijzen.

Welke chauffeurgegevens kan ik beheren?
Tot de uitgebreide referentiegegevens van uw chauffeurs behoren o.a. personeelsnummer, adresdetails, foto en rijbewijsgegevens. Per chauffeur kunt u verschillende termijnen onderhouden en de chauffeurs aan uw voertuigen toewijzen.

Kan ik door mij geprefereerde benzinestations vastleggen?
U hebt de mogelijkheid, prioritaire benzinestations te registreren. Bij de analyses ziet u dan heel precies, hoeveel liter er aan prioritaire benzinestations en aan andere benzinestations getankt werd.

Hoe kan ik mijn vragen over UTA Fahr & Spar® beantwoorden?
In de software is een omvangrijk handboek inbegrepen. Indien bij zeldzame uitzonderingen het handboek geen antwoorden levert, kunt u ons ook telefonisch of per e-mail contacteren. Wij zullen dan zo snel mogelijk al uw vragen beantwoorden – graag ook per Remote Support met Teamviewer.

Kan ik mijn telematica met UTA Fahr & Spar® verbinden?
Via de module „Telematicaverbinding“ kunt u alle grote telematicasystemen met UTA Fahr & Spar® verbinden en gegevens uitwisselen. De momenteel ondersteunde telematicasystemen vindt u op www.uta.com/fahrundspar.

Kan ik mijn gegevens van de digitale tachograaf in Drive&Save® inlezen?
De digitale tachograaf gegevens kunnen worden geïmporteerd en geanalyseerd in Drive&Save®.

Welke telematicasystemen worden door UTA Fahr & Spar® ondersteund?
Een actueel overzicht van alle momenteel ondersteunde telematicasystemen vindt u op www.uta.com/fahrundspar.

Kan ik ook gegevens van andere providers van tankkaarten importeren?
Met de module „Vreemde formaten“ kunt u aanvullend zelfs gegevens van andere providers via de interface importeren en analyseren. Daarbij horen ook de gegevens uit uw digitale tachograaf.

Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 7997050

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker