Jérôme Bonnet benoemd tot IT-directeur bij UTA

  • Bestuurservaring als CIO bij moedermaatschappij Edenred
  • De focus op digitale transformatie
  • Organisatorische scheiding van de divisies IT en tol

Kleinostheim – dinsdag 27 maart 2018. Jérôme Bonnet wordt per 1 april IT-directeur bij UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA). De 40-jarige heeft zich ten doel gesteld het IT-landschap te moderniseren, de digitalisering verder te bevorderen en UTA te positioneren als innovatieve aanbieder van mobiliteitsdiensten op de Europese markt.

"Met Jérôme Bonnet halen we een bewezen IT-expert van internationaal formaat in huis", benadrukt Volker Huber, CEO van UTA. "Hij beschikt over jarenlange ervaring op het gebied van digitale betaaldiensten, tankkaart- en wagenparkbeheer en klantloyaliteitsprogramma's. Zijn expertise zal ons helpen om de uitdagingen van digitale transformatie het hoofd te bieden", zo is de overtuiging van Volker Huber.

Jérôme Bonnet is afkomstig van UTA's moedermaatschappij Edenred, die wereldwijd marktleider is op het gebied van betalingsdiensten voor bedrijven, werknemers en handelspartners. Sinds 2015 is hij CEO van Cardtrend Systems in Maleisië. Deze dochteronderneming van Edenred ontwikkelt oplossingen voor tankkaart- en wagenparkbeheer voor toonaangevende aardoliemaatschappijen en banken in Zuidoost-Azië. Daarvoor bekleedde Jérôme Bonnet verschillende jaren diverse managementfuncties in voornamelijk in China en Singapore voor Accor Services. Dit is een onderdeel van de Accor Group, waaruit in 2010 Edenred ontstond. Gedurende die periode gaf hij leiding aan het Software Development Center en was hij CIO voor de regio's Azië en de Stille Oceaan alsmede het Midden-Oosten. Hij studeerde informatica in Bordeaux (Frankrijk) en behaalde zijn diploma aan het Conservatoire National des Arts et Métiers in Parijs (Frankrijk).

In zijn functie als nieuwe IT-directeur bij UTA rapporteert Jérôme Bonnet rechtstreeks aan CEO Volker Huber. Voorheen was Olaf Schneider gelijktijdig verantwoordelijk voor zowel de IT- als de toldivisie. Vanwege het toenemende strategische belang worden de twee divisies organisatorisch gescheiden. "Olaf Schneider zal zich in de toekomst met al zijn managementervaring richten op de groeimarkt van tol", aldus Volker Huber.


Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 7997050

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker