UTA maakt de betaling van kosten mogelijk voor het nieuwe Sloveense tolsysteem

  • Per 1 april wordt het nieuwe tolsysteem DarsGo ingevoerd
  • Dit geldt voor voertuigen met een toegelaten totaalgewicht van meer dan 3,5 ton
  • De Free Flow-modus zorgt voor een naadloze afwikkeling

Kleinostheim – 22 maart 2018. Op 1 april wordt het nieuwe Sloveense tolsysteem DarsGo gelanceerd. Bestuurders van voertuigen met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 3,5 ton mogen dan geen gebruik meer maken van de bestaande acceptatiemiddelen, zoals de ABC-tolbox en de Dars-Card. Klanten van UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) hebben nu al de mogelijkheid om met de UTA Full Service Card de nieuwe, aan het voertuig gekoppelde DarsGo-On-Board Unit (OBU) bij de servicestations van Dars - Petrol, OMV en MOL - af te halen.

"Slovenië speelt voor veel bedrijven een belangrijke rol als doorvoerland naar Zuidoost-Europa", legt Volker Huber, CEO van UTA, uit. "Daarom zijn we blij dat we onze klanten meteen meerdere mogelijkheden kunnen bieden om zich optimaal voor te bereiden op de lancering van DarsGo." De tolbetalingen kunnen zowel achteraf als vooruit voldaan worden. Bij de betaling achteraf wordt de DarsGo-OBU op het verkooppunt met de UTA Full Service Card gelinkt, waardoor de betaling grotendeels geautomatiseerd is. UTA-klanten die vóór 1 april al een deel van het registratieproces voltooien en tijd willen besparen, kunnen zich al inschrijven op het webportaal van DarsGo. U ontvangt dan de OBU op vertoon van een afhaalbon en een kopie van de voertuigregistratie bij een Dars-servicestation.

De Sloveense tolheffing geldt op alle autosnelwegen en autowegen in het land - in totaal wordt voor een traject van meer dan 600 kilometer tol geheven. De hoogte van de vergoeding hangt af van de voertuigklasse, de EURO-emissieklasse en de afgelegde afstand. Het nieuwe tolsysteem van DarsGo maakt dankzij de Free Flow-modus een naadloze afwikkeling mogelijk: voertuigen met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 3,5 ton hoeven niet langer bij tolstations te stoppen. De betaling verloopt in heel Slovenië automatisch via de nieuwe OBU. Voor voertuigen met een toegestaan totaalgewicht van minder dan 3,5 ton verandert er niets - UTA-klanten kunnen hun UTA-kaarten (Full Service of Full SELECT) bij tankstations in Slovenië nog steeds gebruiken om een vignet te krijgen.


Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 7997050

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker