UTA neemt de Road Account-divisie van AirPlus International over

UTA verstevigt zijn positie op de Europese tolmarkt uit/AirPlus International versterkt de focus op de kernactiviteiten

Kleinostheim/Neu-Isenburg, 20 november 2018 - UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA), toonaangevend leverancier van tankkaarten voor meerdere merken en een dochteronderneming van de in Parijs gevestigde Edenred Group, neemt de klantenportefeuille van de factureringsspecialist Road Account van AirPlus International over. Onder het merk Road Account bood AirPlus tot nu toe factureringsoplossingen aan voor tol voor vrachtwagens. In de toekomst wil het bedrijf zich echter volledig concentreren op zijn kernactiviteit Business Travel Management. De overname stelt UTA in staat zijn klantenportefeuille in de dynamische Europese tolmarkt uit te breiden en opent daarnaast nieuwe distributiemogelijkheden voor aanvullende diensten.

Road Account blijft zijn klanten in eerste instantie zoals gebruikelijk volledig van dienst. Met de migratie worden de klanten vervolgens volledig overgezet naar de betreffende UTA-oplossingen. Naast de huidige Road Account-oplossingen kunnen klanten in de toekomst gebruik maken van de geïntegreerde en pan-Europese oplossingen van UTA voor de facturering van brandstof, tol en onderhoud in een netwerk van bijna 60.000 partners in 40 Europese landen.

UTA neemt ook het Road-Account team over en zorgt zo voor een continue ondersteuning door de huidige contactpersonen. "We zijn blij met het succes van de transactie", aldus Patrick W. Diemer, Chief Executive Officer van AirPlus. "Met UTA hebben we niet alleen een toonaangevende aanbieder in de markt gevonden met een duidelijke visie op de toekomst, maar ook een bedrijf in de regio dat de Road Account-medewerkers toekomstbestendige en aantrekkelijke banen biedt. De klanten van Road Account kunnen dankzij de overname rekenen op een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en toegang tot een breder dienstenpakket", vervolgt Diemer.

"Wij zijn al volledig voorbereid om Road Account-klanten een nieuwe, betrouwbare dienstverlener te bieden. We hebben de optimale oplossing voor de diverse mobiliteitseisen van onze klanten", aldus Volker Huber, CEO van UTA. "Hiervoor staan wij met een nóg groter team, een nóg uitgebreidere ondersteuning en een nóg breder dienstenpakket ter beschikking voor alle zaken op het gebied van tolheffing, brandstof en belastingrestitutie. Deze overname is een volgende belangrijke stap in ons groeitraject en versterkt onze marktpositie in Europa aanzienlijk."

De Europese tolmarkt groeit, vooral in Europa's belangrijkste markt Duitsland. Daar is het wegennet voor vrachtwagens meer dan verdubbeld als gevolg van de recente uitbreiding van de tolheffing op alle federale snelwegen. Met tolinkomsten van 4,8 miljard euro in 2017 voorziet de BMVI een totaal potentieel voor de Duitse tolmarkt van meer dan zeven miljard euro in 2022.

UTA staat Europees gezien op de tweede plaats voor wat betreft de specialisten op het gebied van tankkaarten voor meerdere merken, tolsystemen en onderhoudsoplossingen. In 2017 genereerde de aanbieder van mobiliteitsdiensten immers meer dan 40 procent van zijn omzet met tolgelden en de verkoop van andere waardetoevoegende diensten. Door de overname van Road Account klanten heeft UTA zijn positie in de snel groeiende markt versterkt.

Road Account werd in 2007 opgericht en behaalde met 2500 voornamelijk Duitse klanten en een groot verkoopnetwerk in Oost-Europa in 2017 een bedrijfsresultaat van meer dan vier miljoen euro.

 

Over de bedrijven:

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) behoort tot de toonaangevende aanbieders van tank- en servicekaarten in Europa. Via het UTA-kaartensysteem kunnen bedrijfsklanten aan meer dan 59.000 acceptatiepunten in 40 Europese landen merkonafhankelijk tanken, zonder contanten betalen en tevens gebruik maken van verdere dienstverleningen onderweg. Daartoe behoren onder andere de tolafrekening, garagekosten, pech- en sleepdiensten evenals de restitutie van btw en benzine diesel accijnzen. Het bedrijf dat in 1963 werd opgericht door Heinrich Eckstein, is in meerderheid eigendom van Edenred SA (83 procent). Edenred is wereldwijd marktleider op het gebied van betalingsdiensten voor bedrijven, medewerkers en handelspartners. In 2017 werd een bedrijfsvolume gegenereerd van ruim 26 miljard euro, waarvan 78% via digitale formaten. Edenred's diensten vormen een uniek netwerk van 44 miljoen medewerkers, 770.000 bedrijven en openbare instellingen alsmede 1,5 miljoen handelspartners. De familie Eckstein heeft een aandeel van 17 procent in UTA.. UTA heeft de gerenommeerde Image Award van het vakblad VerkehrsRundschau gewonnen in de categorie "tankkaarten". Deze award wordt elke twee jaar toegekend op basis van een onafhankelijk marktonderzoek door marktonderzoeksbureau Kleffmann. www.uta.com

irPlus is een toonaangevende internationale leverancier van oplossingen voor het dagelijks beheer van zakenreizen. 51.000 zakelijke klanten vertrouwen op AirPlus voor de betaling en evaluatie van hun zakenreizen. De producten en diensten worden wereldwijd op de markt gebracht onder de merknaam AirPlus International. Het AirPlus Company Account is het succesvolste factureringsaccount binnen de UATP. Meer informatie is beschikbaar op het internet via www.airplus.com.

 

Contactgegevens:

Stefan Horst, Head of Marketing
Heinrich-Eckstein-Straße 1
D-63801 Kleinostheim/Main (Duitsland)
Telefoonnummer: +49 (0) 60 27 509-106
E-mail: stefan.horst@uta.com
Internet: www.uta.com
Volg UTA op Twitter: www.twitter.com/UTA_DEU  

Michael Wessel
AirPlus International
Dornhofstraße 10
63236 Neu-Isenburg (Duitsland)
Telefoon: + 49 (0) 61 02 204-6410
fax: + 49 (0) 61 02 204-776410
E-mail: communications@airplus.com
Internet: www.airplus.com

Afdruk vrij van drukkosten, verzoek om bewijsexemplaar.

Zie het officiële persmededeling voor download hieronder:

Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 7997050

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker