UTA maakt het afrekenen van tol in Kroatië

  • Tolbetaling via Post Pay
  • ENC-On-Board Unit (OBU) voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton
  • Transportbedrijven besparen tijd en geld

Kleinostheim – 16 januari 2018. Klanten van UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) kunnen per direct de tol in Kroatië afrekenen via de OBU. Tolbetalingen worden middels een Post Pay-methode via een UTA factuur voldaan. Met de OBU kan 90% van het tolwegennet in Kroatië afgerekend worden.

"Kroatië is een belangrijk doorvoerland voor het internationale goederentransport", aldus Volker Huber, CEO van UTA. De reden: Transportbedrijven die internationaal rijden, dienen het land te doorkruisen indien zij bijvoorbeeld vanuit Zuidoost-Europa naar Centraal- of Noord-Europa rijden.

Daarom biedt UTA nu ook tolbetaling in Kroatië aan voor bedrijven met voertuigen zwaarder dan 3,5 ton toegestaan totaalgewicht. De daarvoor noodzakelijke ENC-OBU voor voertuigen uit de categorieën III en IV is na een snelle en eenvoudige registratie met de UTA-kaart verkrijgbaar bij de verkooplocaties van het Kroatische tolbedrijf HAC. Dit apparaat kan interoperabel ingezet worden binnen het tolnetwerk van snelwegexploitanten HAC en ARZ. De tolkosten worden berekend aan de hand van het aantal gereden kilometers. Daarbij ontvangen chauffeurs automatisch tot wel 35 procent korting van de exploitant. Daarnaast kunnen de chauffeurs gebruik maken van de tijdbesparende ENC-banen, waarbij ze niet meer hoeven te stoppen bij een tolstation.


Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 7997050

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker