UTA biedt een nieuwe toloplossing aan met optimale dekking in Europa

  • Bedrijven hebben slechts één On-Board Unit (OBU) nodig voor de Europese elektronische tolheffingsdienst (EETS)
  • UTA plant de start van de integratie van acht tolheffingssystemen

Kleinostheim – dinsdag 17 november 2017. Vanaf februari volgend jaar biedt UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) een OBU-oplossing voor de Europese elektronische tolheffingsdienst  tolservice De aanbieder van mobiliteitsdiensten uit Kleinostheim breidt daarmee zijn aanbod aan interoperabele toloplossingen uit. "Het is ons doel om de mobiliteit van onze klanten zo efficiënt mogelijk te maken", legt Volker Huber, CEO bij UTA uit. "Onze toloplossingen staan daarbij centraal. Op dit vlak zullen we wij ons producten- en dienstenassortiment aanzienlijk uitbreiden om elke klant de optimale oplossing te kunnen bieden. Van een toloplossing voor heel Europa tot de tolheffing op Duitse federale snelwegen in 2018", vervolgt Volker Huber.

De nieuwe Europese toloplossing stelt bedrijven in staat om slechts één OBU in de EETS-zone te gebruiken. Als dienstverlener verzorgt UTA de administratie, facturatie en evaluatie. "Klanten hebben dus slechts één contract nodig voor het gehele Europese tolsysteem", licht Huber toe. In eerste instantie omvat de nieuwe EETS-dienst de volgende acht tolheffingssystemen: Oostenrijk, België plus de Liefkenshoektunnel, Polen (A4), Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal. De integratie van andere Europese landen, waaronder Duitsland, wordt automatisch uitgevoerd door middel van een draadloze update in de tweede helft van 2018. Klanten die geïnteresseerd zijn in de nieuwe oplossing kunnen zich vanaf eind 2017 alvast registreren via www.uta.com.

De OBU voor deze EETS-dienst koopt verkrijgt UTA bij Telepass, de toonaangevende Europese aanbieder van elektronische tolverwerking. "In het kader van de uitbreiding van onze Europese tolheffingsdiensten tolservice zijn we blij met een competente aanbieder als Telepass, waarmee we in het kader van een premium partnerschap een pioniersrol vervullen op dit gebied", benadrukt Huber.

UTA heeft meer dan tien jaar ervaring met interoperabele tolheffingssystemen. UTA biedt haar klanten al uitgebreide tolheffingsoplossingen voor 24 landen en 36 verschillende tolheffingssystemen. "Deze EETS-oplossing vormt derhalve een consequente uitbreiding van onze bestaande toldiensten", besluit Huber.
Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 7997050

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker