UTA biedt bij OBU-leveringsproblemen in België snelle en effectieve hulp

UTA biedt bij OBU-leveringsproblemen in België snelle en effectieve hulp

  • Chaotische start van de vrachtwagentol in België
  • Tolregistratieapparaten van Satellic óf defect óf niet tijdig geleverd
  • UTA-service minimaliseert tijdverlies bij chauffeurs en expeditiebedrijven

Kleinostheim – 8 april 2016. De nieuwe vrachtwagentol in België is op 1 april 2016 gestart met aanzienlijke kinderziekten. Technische problemen en bottlenecks bij de levering van de On-Board Unit (OBU) van de Belgische tolexploitant Satellic hebben bij chauffeurs en expeditiebedrijven onvrede en grote tijdverliezen teweeg gebracht. „Wachttijden hebben bij expeditiebedrijven ernstige consequenties voor de kosten“, zegt Volker Huber, directeur van UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA). „Daarom hebben wij voor onze klanten een snelle, effectieve oplossing gecreëerd en bij tien veel gebruikte grensovergangen binnen de korste keren mobiele servicepunten ingericht.“ Met groot succes : van 31 maart tot 8 april zijn meerdere duizenden UTA-Card-houders geholpen. Zij konder terplaatse hun Satellic-box in ontvangst te nemen.

„Voor UTA heeft het prioriteit, de expediteurs en hun chauffeurs snel en praktisch terzijde te staan“, licht Volker Huber toe. Om deze reden werden de klanten van de tank- en servicekaartenaanbieder de afgelopen dagen niet alleen bij de OBU-servicestations, maar ook door teams uit het hoofdkantoor in Kleinostheim en uit andere Europese landen ondersteund, om het tijdverlies tot een minimum terug te brengen. De ondersteuning ging van technische hulpverlening en logistiek tot reserveringen van boxen voor de uitlevering aan de UTA-servicestations. Intussen functioneert de OBU-verdeling echter ook bij de Satellic service points langs de Belgische grenzen beter. „De behoefte wordt merkbaar minder. Daarom hebben wij besloten, onze hulpactie ter plaatse te beëindigen.“ De afgelopen dagen had UTA reeds het aantal van zijn mobiele verdeelstations stap voor stap gereduceerd.

Om bij de Satellic servicepunten een OBU te krijgen, zijn alleen een zogenaamde fast-track-aanmelding en het deponeren van een borgsom van 135 euro per apparaat nodig. Bovendien is de box ook via het Road User Portal van de Satellic-website te verkrijgen.
Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 7997050

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker