UTA ontwikkelt tank-app voor nieuwe FleetBoard Store

UTA ontwikkelt tank-app voor nieuwe FleetBoard Store

  • Koppeling met telematica-data verhoogt efficiëntiepotentieel
  • UTA FuelGuide geleidt naar de voordeligste tankstations op de route

Kleinostheim – 21 september 2016. UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) heeft een tankstation-app ontwikkeld voor de nieuwe FleetBoard store voor apps, die op de IAA bedrijfsvoertuigen 2016 in Hannover zijn wereldpremière viert en vanaf 2017 beschikbaar zal zijn. De UTA FuelGuide geleidt chauffeurs naar de tankstations op de route die op dat moment het voordeligst zijn en houdt daarbij rekening met de afstand in kwestie en de tankinhoud van het moment. Hierdoor kan het voertuig binnen kortere tijd en voordeliger worden getankt. Door de koppeling van realtimedata van voertuig en tankstations kunnen expediteurs het transportmanagement verbeteren en extra efficiëntiepotentieel opschroeven.

UTA FuelGuide houdt voor het snel en eenvoudig vinden van het meest dichtbijgelegen en goedkoopste tankstation niet alleen rekening met de actuele dieselprijs, maar betrekt er tevens automatisch de actuele locatie bij. De chauffeur kan op de uitneembare chauffeurs-tablet FleetBoard DispoPilot.guide met één blik bovendien het verbruik van het moment, het resterende traject, de beschikbare tankinhoud en de gemiddelde snelheid aflezen. „De app neemt de routeplanning over en de chauffeur hoeft zich geen zorgen te maken over de brandstofprijs of het geschikte tijdstip om te tanken. Deze intelligente netwerkkoppeling helpt de chauffeur, laat de kosten dalen en verhoogt de productiviteit van het transport“, zegt Stefan Horst, hoofd marketing bij UTA. UTA FuelGuide kan in het Duits en Engels op de IAA gebruiksvoertuigen van 22 tot 29 september bij de stand van Daimler FleetBoard en bij de stand van MercedesService Card in hal 14/15 worden getest.

 

Over Daimler FleetBoard

Daimler FleetBoard behoort tot de leidende aanbieders op de Europese markt van telematica-oplossingen voor vrachtwagens en bussen. Thans gebruiken rond de 6.000 klanten met 180.000 voertuigen FleetBoard. Het modulaire en allround telematicasysteem van de Daimler-dochter zet data betreffende chauffeur, wagenpark en opdracht klaar, koppelt alle relevante deelnemers in het logistieke systeem aan elkaar en schept daarmee transparantie op alle niveaus. De FleetBoard diensten zijn opmaat gemaaktzowel voor toepassing in het langeafstands-, bezorgings- en bouwverkeer als in het personenvervoer. Daarmee helpen ze klanten om kosten te drukken, de productiviteit te verhogen en procesveiligheid te waarborgen. Kenmerkende voordelen zijn brandstofbesparingen, geringere slijtage van het voertuig, minder uitval- en standtijden alsmede een verbeterd rendement van voertuigen en ritten.

De gebruiksvoertuigen van Mercedes-Benz bevatten de hardware van FleetBoard desgevraagd af fabriek. In de nieuwe Mercedes Benz Actros is FleetBoard standaard geïntegreerd. In andere automobielmerken kan het telematicasysteem achteraf worden geïnstalleerd. Alle voertuigen profiteren van het grootschalige verkoop- en servicenet. De producten van de voor 100% Daimler-dochter met zetel in Stuttgart zijn meerdere malen onderscheiden. Daimler FleetBoard is een DEKRA-getest en -gecertificeerd bedrijf volgens DIN EN ISO 9001:2008.
Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 7997050

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker