UTA breidt de marktaanwezigheid in Oost-Europa verder uit

  • UTA verwerft een meerderheidsbelang in de handelsorganisatie Timex Card SP. z o. o.
  • Verdere uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten in Polen, de Baltische staten en Oekraïne.

Kleinostheim – donderdag 12 januari 2018. UNION TANK Eckstein GmbH & Co KG (UTA) heeft 51 procent van de aandelen in de Poolse handelsorganisatie Timex Card SP. z o. o. verworven en daarmee de grootste acquisitie in de geschiedenis van het bedrijf gerealiseerd. Hiermee beschikt de mobiliteitsaanbieder over een directe en sterke aanwezigheid in Polen, de Baltische staten en Oekraïne.

Het Poolse Timex Card SP z o.o. vertegenwoordigt per direct UTA op de Poolse, Estse, Letse, Litouwse en Oekraïense markten. Parallel aan deze overname versterkt de aanbieder van mobiliteitsdiensten nu ook zijn bedrijfsactiviteiten in Bulgarije door het opzetten van een eigen organisatie. Met de overname van deze aandelen breidt UTA zijn aanwezigheid in Centraal- en Oost-Europa uit en kan het bedrijf de ontwikkeling van zijn producten in deze zeer dynamische groeiregio efficiënter bevorderen. Polen, een van Europa's belangrijkste internationale transportmarkten, en de Baltische staten nemen immers bijna 35 procent van de Europese cabotagemarkt voor hun rekening (in ton per kilometer). "Deze transactie brengt ons nog dichter bij onze klanten en we kunnen nieuwe producten en diensten nóg sneller aanbieden", aldus Volker Huber, Chief Executive Officer van UTA. "Met deze aankoop willen we ook ons marktaandeel in de commerciële goederentransportsector en tegelijkertijd in personenauto's en bedrijfsvoertuigen verhogen tot 3,5 ton." Momenteel maken zo'n 1.800 transportbedrijven in de zes landen gebruik van UTA-oplossingen, die naast vele mobiliteitsdiensten interoperabele toloplossingen omvatten en toegang bieden tot een netwerk van meer dan 55.000 acceptatiepunten.

“In lijn met onze ontwikkelingsstrategie voor vloot- en mobiliteitsoplossingen, die onder andere tot doel heeft de distributie van UTA-oplossingen uit te breiden, zullen deze transacties ons in staat stellen onze aanwezigheid in sterk groeiende markten sneller uit te breiden", zegt Antoine Dumurgier, Chief Operating Officer van Edenred Fleet & Mobility Solutions. Niet alleen UTA, maar ook de Poolse handelsorganisatie Timex Card profiteert van de overname: "De sterke marktaanwezigheid van Edenred te combineren met de hoogwaardige oplossingen van UTA en de jarenlange ervaring in de sector van Timex Card bezorgt ons een belangrijke hefboom zijn om nieuwe kansen te grijpen.", legt Andrzej Sklodowski, Chief Executive Officer bij Timex Card, uit. De Poolse handelsorganisatie is al meer dan 25 jaar actief op de Poolse markt en al meer dan tien jaar actief in de Baltische staten en Oekraïne.


Hier kunt u het persbericht downloaden:

Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 7997050

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker