VRACHTWAGEN- tolservice - Tolafhandeling met UTA in Europa

VRACHTWAGEN-tolservice van UTA. De tolservice van UTA staat voor een vlotte tolafhandeling zonder contant geld. Door heel Europa kunt u detol zonder contant geld afrekenen.

Snelwegen, tunnels, bruggen en veerponten- bijna overal in Europa zijn kosten voor het gebruik van de verkeersinfrastructuur aan de orde van de dag. Naast de extra kosten betekent dat vaak ook veel administratieve rompslomp. Met UTA kunt u die aanzienlijk verminderen. Via UTA kunnen uw chauffeurs de tol in heel Europa heel eenvoudig en zonder contant geld voldoen, door het gebruik van de meest uiteenlopende tolapparaten voor automatische tolregistratiesystemen.

Tol staat eigenlijk voor een vergoeding voor het gebruik van de verkeersinfrastructuur (straten, snelwegen, bruggen en tunnels). Bij de tolpoorten, voor dit doel opgericht, kan u de tol voldoen betalen.  Het bedrag van de tol hangt van vele factoren af, zoals de emissieklasse, het land van oorsprong en de afgelegde afstand - en niet in het laatst, ook van de voertuigcategorie.

Tolservice Europa

Voor meer informatie over de Tolservice van UTA in heel Europa kunt u op het betreffende land klikken op de interactieve kaart:

Europa
 
A B BY CH CZ D DK E E F F GB --> HR HU I I L LT LV N NL P PL RO S S SK SLO

VRACHTWAGEN-tol: Wie moet deze voldoen?

In Duitsland is er tot nu toe slechts een tolheffing voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton toegelaten totaalgewicht. Andere voertuigen kunnen nog steeds kosteloos gebruik maken van de snelwegen, bruggen, tunnels, enz.  In de rest van Europa ziet het er anders uit: In bijna alle Europese landen moeten zowel vracht- als personenwagens en motorfietsen op bepaalde trajecten tol betalen. De huidige toltabel geeft informatie over de trajecten waarop in Duitsland een tolverplichting voor vrachtwagens bestaat.

In het bijzonder internationale rijders passeren op hun trajecten talrijke tolpoorten. Als UTA-klant wordt de afrekening van de tol zeer eenvoudig: Eenvoudig en snel door de tolpoorten rijden, naast aantrekkelijke premies en kortingen op tolheffingen, en dit in vele Europese landen!

Tol voor vrachtwagens betalen, snel en zonder contanten.

Op de Europese wegen zorgen de elektronische tolregistratiesystemen sinds enkele jaren voor een snellere afhandeling van de tolkosten. Met de hulp van de UTA “On-Board Units” (afgekort: OBU) verdwijnen de lange wachttijden aan de tolpoorten en de omslachtige betalingen met contant geld door de chauffeurs. In plaats daarvan zorgen de elektronische apparaten, ingebouwd in de vrachtwagen, automatisch voor het registreren en voldoen van de tol bij het passeren van de tolpoorten. Zo spaart u geld en ergernis uit, maar vooral ook veel tijd!

Met de EETS-oplossing door heel Europa

In samenwerking met Telepass biedt UTA sinds dit jaar een oplossing aan voor de tolvergoedingen in Frankrijk, Spanje, Portugal en de Liefkenshoektunnel, maar ook voor Italië en Polen. De BroBizz® Box is de interoperabele oplossing voor Scandinavië (Denemarken, Zweden, Noorwegen). En UTA plant nog meer in puncto EETS voor Europa - einde 2017 sluit ook Oostenrijk aan.

UTA werkt al sinds 2007 aan een universele oplossing voor alle tolheffingen binnen Europa. Tot nu toe bestaan er drie verschillende oplossingen. De UTA MultiBox®, die sinds 2016 als EETS-oplossing in het Viapass-systeem functioneert, zorgt voor een eenvoudige tolafrekening bij het doorkruisen van Frankrijk, Spanje, Portugal en de Liefkenshoektunnel.

Daarbij komt in het eerste kwartaal van 2018 een verdere vernieuwing : UTA plant dan voor een nieuwe, hoogtechnologische OBU-oplossing, die het doel om één enkele, grensoverschrijdende EETS-oplossing voor heel Europa, een stuk dichterbij brengt - UTA One®.

Registreer uzelf en uw chauffeurs nu bij UTA en geniet vervolgens van aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen voor de toltarieven, het tanken of bij reparaties!

Heeft u nog vragen betreffende de tol? Wij helpen u graag verder.

Contact

Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 7997050

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker