Az UTA hozzájárul az éghajlatváltozás visszaszorításához.

Az üzletág egyik vezető vállalataként felismertük az éghajlatváltozás fontos és különleges szerepét. A GOGREEN és a PRINT GREEN elnevezésű kezdeményezésekhez való csatlakozásunkkal hozzájárulunk a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

Az UTA a PRINT GREEN-nel környezettudatosan fénymásol és nyomtat.

A PRINT GREEN a Kyocera nevű nyomtató- és fénymásoló-gyártó cég környezetvédelmi kezdeményezése. Egy nyomtatórendszer a mindennapi használat során ugyanis szén-dioxid-kibocsátást okoz. Ennek ellensúlyozása érdekében a Kyocera együttműködik a myclimate nevű környezetvédelmi szervezettel, mely világszerte szerepet vállal az éghajlatváltozás megelőzését támogató projektekben. E projektek révén lehetőség van a keletkezett kibocsátások más területeken történő kiegyensúlyozására. Ebből a megfontolásból hozták létre a PRINT GREEN-t az éghajlatváltozás hatásainak enyhítésére.

Az UTA csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez és a vállalaton belül átállt a környezetbarát nyomtatásra és fénymásolásra – tette ezt Európa egész területén. Az UTA nyomtató- és fénymásoló-rendszerei ezzel kiérdemelték a PRINT GREEN jelölést, amely biztosítékot jelent a klímabarát nyomtatásra és fénymásolásra. Időközben pedig már a gépekben található tintapatronok is klímabarát módon használhatóak.

Ezzel az intézkedéssel az ún. „hatékony tűzhelyek“ építését támogatjuk Kenyában. Ennek köszönhetően egyrészt jelentősen csökken az erdőirtás mértéke, másrészt hozzájárulunk az emberi egészség védelméhez is.

A myclimate által támogatott projektek tanúsítvánnyal rendelkeznek és megfelelnek a szén-dioxid-kompenzációra vonatkozó, a világ minden részén szigorú szabványoknak.

Mi a tevékenységünk révén évente néhány tonna szén-dioxid-kibocsátás ellentételezéséhez járulunk hozzá.

Az UTA a postai küldeményeit éghajlatbarát módon a GOGREEN-nel küldi.

A GOGREEN a Deutsche Post DHL szolgáltatása, mely a postai küldemények környezetbarát módon történő szállítását valósítja meg.

A mindennapos levél- és csomagküldés, legyen szó annak bármilyen formájáról, szén-dioxid-kibocsátást okoz. Ennek mértékét a Deutsche Post DHL szigorú licencia tárgyát képező eljárás során rögzíti és közli velünk. A GOGREEN projekt és az ehhez kapcsolódó, az éghajlat védelmére irányuló világméretű projektek révén célzott intézkedésekkel a helyszínen tudjuk ellentételezni az okozott szén-dioxid-kibocsátást.

Ennek köszönhetően „éghajlatbarátnak“ nevezhetjük a postai küldeményeinket és megóvjuk a természeti erőforrásainkat. Tevékenységünkért minden évben tanúsítványt kapunk a Deutsche Post DHL-től.

Kapcsolat

Symbol visszahívási szolgáltatásunkat Vegye igénybe ingyenes visszahívási szolgáltatásunkat

Symbol UTA forródrót UTA forródrót
+36 (06) 1 2673521

Symbol 24h müszaki segélyszolgálat 24h müszaki segélyszolgálat
díjmentesen:
00800 - 88 27 37 84
Telefonszámok áttekintése

Symbol UTA kártya letiltás NON-STOP UTA kártya letiltás NON-STOP
ingyenesen:
00800 - 88 226 226
vagy:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Telefonszámok áttekintése

Symbol E-Mail E-Mail: info@uta.hu

Symbol Kapcsolatfelvételi nyomtatvány Kapcsolatfelvételi nyomtatvány

Symbol UTA elfogadóhely keresö UTA elfogadóhely keresö