A közúti közlekedés biztonsága számunkra fontos tényező.

Az európai közutakon rendszeresen történnek könnyebb vagy közepesen súlyos balesetek, melyek részben akár súlyosabb következményekkel is járhatnak. Ennek ellensúlyozására az Európai Unió megalkotta az „Európai Közúti Biztonsági Charta” elnevezésű hivatalos irányelvet, angol rövidítéssel ERSC. Az ERSC feladata 25.000 emberélet megmentése a közutakon, azzal a kiemelt céllal, hogy az EU államaiban történő közúti balesetek áldozatainak száma 2020-ig a felére csökkenjen.

Önkormányzatok, egyesületek, valamint különböző tevékenységi ágazatokhoz tartozó vállalatok állnak ki szerte Európában e cselekvési program mellett. Az ERSC-t aláírók különböző intézkedések révén járulnak hozzá a fenti cél eléréséhez. Az UTA az elsők között írta alá a Chartát.

European Road Saftey Charter

A fentiekkel összefüggő „kötelezettségvállalásunk” teljesítése érdekében konkrét intézkedéseket tettünk a közúti közlekedés biztonságának megteremtéséért:

1.Partnerség a DocStop-pal

Az UTA a DocStop-pal 2007-ben hozott létre hosszú távú partnerséget. Partnerünkként a DocStop biztosítja az úton lévő hivatásos járművezetők egészségügyi ellátását. Így valósul meg a járművezetők célzott és útközben történő kezelése, megelőzvén az esetleges súlyosabb következmények kialakulását.

Hogyan működik a DocStop?

A járművezetőknek lehetőségük van arra, hogy a felmerülő különböző egészségügyi problémák esetén felhívják a DocStop Hotline telefonszámát (01805 112 024), ahol telefonos tájékoztatást kapnak arról, hogy hol található a legközelebbi DocStop állomás. A járművezető közvetlenül a helyszínen kérheti a kezelést, majd azt követően biztonságosan folytathatja az útját.

2.Együttműködés a TÜV Rheinland-dal.

A hivatásos járművezetők képesítéséről szóló német törvény (Berufskraftfahrer-Qualifikationsgesetz, BKrFQG) szerint a közúti árufuvarozásban és személyszállításban résztvevő, C1/C1E/C/CE ill. D1/D1E/D/DE kategóriás járművezetői engedéllyel rendelkező hivatásos járművezetők kötelesek igazolni, hogy rendszeres továbbképzéseken vesznek részt.

A médiáinkon keresztül rendszeresen tájékoztatást nyújtunk a járművezetők és a járművekért felelős személyek részére a továbbképzések időpontjáról és a továbbképzésekkel kapcsolatos újdonságokról. Ezek a képzések elsősorban a biztonságos vezetésre, a rakományrögzítésre és a járművezetők hatékony magatartására vonatkozó ismeretekkel foglalkoznak.

3. Biztonságos parkolóhelyek

Ügyfeleink és hivatásos járművezetőink részére kínáljuk az UTA parkolási szolgáltatását. Partnereinkkel együtt „gondtalan” parkolást biztosítunk a járművezetőink részére. Hiszen amikor szorít az idő és be kell tartani a pihenőidőket, bizony gyorsan szűkössé válik az idő, ami később megnövekedett sebesség és stressz formájában tükröződik az európai közutakon. Az UTA parkolási szolgáltatása megkönnyíti a mindennapos parkolóhely-keresést, biztonságos parkolást tesz lehetővé és pihentető alvást biztosít a következő útszakasz megtétele előtt.

Kapcsolat

Symbol visszahívási szolgáltatásunkat Vegye igénybe ingyenes visszahívási szolgáltatásunkat

Symbol UTA forródrót UTA forródrót
+36 (06) 1 2673521

Symbol 24h müszaki segélyszolgálat 24h müszaki segélyszolgálat
díjmentesen:
00800 - 88 27 37 84
Telefonszámok áttekintése

Symbol UTA kártya letiltás NON-STOP UTA kártya letiltás NON-STOP
ingyenesen:
00800 - 88 226 226
vagy:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Telefonszámok áttekintése

Symbol E-Mail E-Mail: info@uta.hu

Symbol Kapcsolatfelvételi nyomtatvány Kapcsolatfelvételi nyomtatvány

Symbol UTA elfogadóhely keresö UTA elfogadóhely keresö