Lengyel útdíj

2011 júliusától Lengyelországban a 3,5 t fölötti gépjárművekre az eddig matricás rendszer helyett bevezetésre kerül az új elektronikus útdíjrendszer, a ViaTOLL. Minden 3,5 t fölötti gépjárműnek ill. 9-nél több ülőhellyel (a sofőrt is beleértve) rendelkező busznak a jövőben egy fedélzeti egységgel, az ún. viaBOX-szal kell fizetni az útdíjat.

A fent említett gépjárműveknek az útdíjköteles autópályák, valamint gyorsforgalmi és egyéb utak használatakor rendelkeznie kell útdíjfizető (viaBOX készülékkel. Az útdíjrendszer olyan technológián alapul, ahol a készülék mikrohullámú technológiával kommunikál a útdíjelszámoló hidakkal.

Az útdíj post- vagy pre-pay eljárásban is fizethető:

A Post-Pay változat Az útdíjat egyszerűen, az UTA-n keresztül utólag fizeti. Az elszámolt útdíjak a szokásos módon, külön tételként szerepelnek az Ön UTA számlájában.

A Pre-Pay változat Ebben az esetben Ön az UTA kártyarendszeren keresztül előre feltöltheti a GO-Box készüléket az útdíjfizetéshez.

Mindkét esetben a lengyel autópályaüzemeltető, a ViaTOLL ca. 30,- EUR (120 PLN) kauciót számol fel minden regisztrált viaBOX után, mely kaució kényelmesen az UTA-n keresztül is fizethető.

Előnyök:

  • Likviditás: Önnek UTA ügyfélként nem kell külön bankgaranciát biztosítani az autópályaüzemeltető részére és likviditási előnyhöz is jut a kedvező fizetési határidőnek köszönhetően.
  • Full Service: Fizesse az útdíjat egyszerűen és kényelmesen az UTA-n keresztül. Az adminisztratív dolgokat mi elintézzük Ön helyett.
  • Transzparencia: Mint azt megszokhatta, Ön egy kézből kapja a számlát. A megett utak adatait megtalálja az UTA számla tételenkénti igazolásában és elektronikus formában ki is értékelheti azokat az UTA Fahr und Spar® Pro programban.
  • Aktuális információk: Rendszeresen tájékoztatjuk Önt a fontos és aktuális útdíjinformációkról.

Kapcsolat

Symbol visszahívási szolgáltatásunkat Vegye igénybe ingyenes visszahívási szolgáltatásunkat

Symbol UTA forródrót UTA forródrót
+36 (06) 1 2673521

Symbol 24h müszaki segélyszolgálat 24h müszaki segélyszolgálat
díjmentesen:
00800 - 88 27 37 84
Telefonszámok áttekintése

Symbol UTA kártya letiltás NON-STOP UTA kártya letiltás NON-STOP
ingyenesen:
00800 - 88 226 226
vagy:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Telefonszámok áttekintése

Symbol E-Mail E-Mail: info@uta.hu

Symbol Kapcsolatfelvételi nyomtatvány Kapcsolatfelvételi nyomtatvány

Symbol UTA elfogadóhely keresö UTA elfogadóhely keresö