Német útdíj: Változás 2015-ben

Ez év folyamán néhány változás lesz a német útdíjrendszerben. Itt összegyűjtöttük Önöknek az ezzel kapcsolatos összes információt.

2015-ben több változás is érinti a német útdíjrendszert. Év elején csökkentek a díjak és új kategóriát vezettek be az Euro-6-os gépjárművek részére.

 • 2015. július 1-től további kb. 1.100 km hosszúságú, négysávos szövetségi útvonal válik díjkötelessé.
 • 2015. október 1-től a díjkötelezettséget a jelenlegi 12t helyett már a a 7,5t megengedett össztömeg fölötti gépjárművekre is kiterjesztik. Ez azt jelenti, hogy azok az áruszállító gépjárművek ill. pótkocsis szerelvények, amelyek megengedett össztömege min. 7,5 t, már ettől a naptól útdíjkötelesek.

  A 7,5 t fölötti gépjárművek útdíjrendszerbe történő bevonásával egyidejűleg új kilométerenkénti díjak lépnek életbe. Az útdíj összegét a tengelyszám, a megtett kilométer, valamint a gépjármű károsanyag- kategóriája befolyásolja.

Legjobb, ha már most regisztráltatja díjköteles gépjárműveit! Önnek nincs más dolga, mint elküldeni nekünk a regisztrációs nyomtatványokat és a többit intézzük Ön helyett – sok adminisztrációtól megkíméve Önt! Minden, 2015.09.30-ig az UTA-n keresztül regisztráltatott díjköteles gépjárműre 10,- € bónuszt adunk Önnek. Ehhez Önnek csak  annyit kell tennie, hogy 2015.07.31-ig kitölti a lentebb található nyomtatványt és a regisztrálni kívánt gépjármű regisztrációs nyomtatványát legkésőbb 2015.09.30-ig elküldi nekünk.

Hogyan regisztráltathatja a 7,5t fölötti útdíjköteles gépjárműveit? Egyszerűen csak töltse ki a Felhasználói- és/vagy Gépjárműregisztráció nyomtatványt- mi minden további adminisztrációs dolgot elintézünk Ön helyett.  Ön pedig csak élvezze a gyors, biztonságos és kényelmes UTA szolgáltatás előnyeit!

 • Ön még nincs regisztrálva a Toll Collect-nél?
  Ha Ön még nincs regisztrálva a Toll Collect rendszerében, akkor szíveskedjen letölteni az 1-3 nyomtatványokat.
 • Ön már regisztrálva van a Toll Collect-nél az UTA-n keresztül?
  Amennyiben az Ön 12t fölötti gépjárművei az UTA-n keresztül vannak regisztráltatva, ebben az esetben csak a „Gépjárműregisztráció“ (2) nyomtatványt szíveskedjen letölteni.
 • Ön más szolgáltatón keresztül van regisztrálva a Toll Collect-nél, de a jövőben szeretne az UTA szolgáltatásaiból profitálni?
  Ennek örülünk és ez esetben kérjük szíveskedjen teljeskörűen kitölteni a „Fizetési mód váltás“ (4) nyomtatványt. Ezzel egyidejűleg új gépjárműveket is szeretne regisztráltatni? Ez esetbenszíveskedjen letölteni a „Gépjárműregisztráció“ (2) nyomtatványt is.

Az Önnek szükséges nyomtatványokat itt tudja letölteni és kitölteni:

Ennyire egyszerű!

 1. Váalassza ki az Önnek szükséges nyomtatványt.
 2. Töltse ki teljeskörűen az adott nyomtatványt.
 3. A „Gépjárműregisztráció“ nyomtatványt minden egyes újonnan regisztrálni kívánt gépjárműre ki kell tölteni.
 4. A „Fizetési mód váltás“ nyomtatványon a „Zahlungsdaten“ rovatban szíveskedjen beikszelni vagy az „UTA“, vagy a „MercedesService Card“ rovatot.
 5. Szíveskedjen a nyomtatvány(oka)t kinyomtatni, majd aláírva és lebélyegezve szíveskedjen részünkre megküldeni – a többit mi elintézzük Ön helyett.

Postai úton:
UTA Magyarország Kft.
Szőlőkert u. 4/B.
H-1033 Budapest

Faxon:
1 / 266-6065

E-mailen:
A következő címre: info@uta.hu

Amennyiben Önnek még további információkra, vagy segítségre lenne szüksége a német útdíjjal kapcsolatosan, akkor kérjük szíveskedjen kitölteni az alábbi űrlapot és elküldeni – ezt követően a lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Ide kattintva tekintheti meg az Adatvédelmi nyilatkozatotat.

*A mező kitöltése kötelező

Kapcsolat

Symbol visszahívási szolgáltatásunkat Vegye igénybe ingyenes visszahívási szolgáltatásunkat

Symbol UTA forródrót UTA forródrót
+36 (06) 1 2673521

Symbol 24h müszaki segélyszolgálat 24h müszaki segélyszolgálat
díjmentesen:
00800 - 88 27 37 84
Telefonszámok áttekintése

Symbol UTA kártya letiltás NON-STOP UTA kártya letiltás NON-STOP
ingyenesen:
00800 - 88 226 226
vagy:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Telefonszámok áttekintése

Symbol E-Mail E-Mail: info@uta.hu

Symbol Kapcsolatfelvételi nyomtatvány Kapcsolatfelvételi nyomtatvány

Symbol UTA elfogadóhely keresö UTA elfogadóhely keresö