Osztrák tehergépjármű útdíj – Útdíjelszámolás az UTA-n keresztül

Ausztriában az autópályákon és a gyorsforgalmi utakon minden 3,5 t össztömegű ill. 3,5 t össztömeg feletti gépjárműre teljesítmény- ill. kilométerarányos útdíjrendszer van érvényben. Az osztrák tehergépjármű útdíjat az ún. GO-Box készülékkel két különböző módozatban lehet kiegyenlíteni. A készülék az autópályákon elhelyezett ún. útdíjhidakkal kommunikál, hogy az útdíj elszámolása pontos legyen.
 
Ön a következő szerződési módok közül választhat:

  • Post-Pay eljárás:
    Ebben az esetben Ön utólag fizeti az osztrák útdíjat. Amennyiben Ön az UTA-t választja elszámoló partnernek, az útdíjak az Ön számlájában külön tételenként fognak megjelenni.
  • Pre-Pay eljárás:
    Ebben az esetben Ön meghatározott összeggel feltöltheti a GO-Box készüléket a több mint 100 GO értékesítőhely bármelyikén és ez az összeg felhasználható az osztrák útdíj kiegyenlítésére.

Az osztrák autópályatársaság, az ASFINAG mindkét esetben egyszeri 5,- eurós kezelési költséget számít fel készülékenként. A készülék továbbra is az ASFINAG tulajdonában marad, ezért ingyenes.

TRIPON készüléket használóknak:
Önnek nincs szüksége külön készülékre, csak egy új chipre a TRIPON készülékhez, amely lehetővé teszi Önnek az osztrák tehergépjármű útdíj elektronikus elszámolását.

Töltse ki közvetlenül a GO-Box megrendelő nyomtatványt, vagy a kiegészítő chip megrendelőjét a TRIPON készülékhez.

Tehergépjármű útdíj elszámolása gyorsan és egyszerűen az UTA-n keresztül -  az aláírt és lebélyegzett nyomtatványt küldje el az egész Európából ingyenesen hívható 00800/88268362 faxszámunkra.

A megrendelést követően Ön e-mailben vagy postán kap egy visszaigazolást az ASFINAG-tól, amely tartalmazza a készülék átvételéhez szükséges kódot (16 számjegyű kód vonalkóddal). Ezzel a kóddal és a jármű forgalmi engedélyével a gépjárművezető bármely GO éertékesítőhelyen átveheti az osztrák útdíjelszámolásra szolgáló GO-Box készüléket.

Az éppen aktuális útdíjakat megtekintheti az ASFINAG weboldalán. A Brenner-hágón és néhány meghatározott alagútban magasabb díjak vannak érvényben.

Bárminemű kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

 

EETS megoldás – az UTA rajtra kész!

További útdíjrendszereknek az átjárható megoldások szolgáltatói („EETS szolgáltató”) felé történő megnyitásával összefüggésben az UTA folyamatosan tovább fejleszti a kínálatát.

Kapcsolat

Symbol visszahívási szolgáltatásunkat Vegye igénybe ingyenes visszahívási szolgáltatásunkat

Symbol UTA forródrót UTA forródrót
+36 (06) 1 2673521

Symbol 24h müszaki segélyszolgálat 24h müszaki segélyszolgálat
díjmentesen:
00800 - 88 27 37 84
Telefonszámok áttekintése

Symbol UTA kártya letiltás NON-STOP UTA kártya letiltás NON-STOP
ingyenesen:
00800 - 88 226 226
vagy:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz Service 24h Mercedes-Benz Service 24h
Telefonszámok áttekintése

Symbol E-Mail E-Mail: info@uta.hu

Symbol Kapcsolatfelvételi nyomtatvány Kapcsolatfelvételi nyomtatvány

Symbol UTA elfogadóhely keresö UTA elfogadóhely keresö