Informatie over gegevensbescherming overeenkomstig artikel 13 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU

Voor ons, UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG, is een veilige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Daarom zorgen wij samen met onze functionaris voor de gegevensbescherming voor de naleving van de gegevensbeschermingsvoorschriften, in het bijzonder de toepasselijke Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Duitse wet op de gegevensbescherming (Bundesdatenschutzgesetz, BDSG). Hieronder informeren wij u over de doeleinden waarvoor uw gegevens verzameld en verwerkt worden en hoe u uw rechten kunt uitoefenen. U kunt de verklaring inzake gegevensbescherming te allen tijde bekijken via de link "Gegevensbescherming" onderaan elke pagina.
Persoonsgegevens in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (artikel 4, lid 1 van de AVG) zijn alle gegevens aan de hand waarvan u persoonlijk identificeerbaar bent, zoals naam, adres, e-mailadressen, gebruikersgedrag.

Onze IT-systemen zijn door technische en organisatorische maatregelen beschermd tegen toegang, wijziging of verspreiding van uw gegevens door onbevoegden, alsmede tegen verlies en vernietiging. 

I. Naam en contactgegevens van de verwerkingsverantwoordelijke

De verwerkingsverantwoordelijke conform artikel 4, lid 7 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG
Heinrich-Eckstein-Straße 1
63801 Kleinostheim - Duitsland

Tel: +49 6027 – 509-0
E-mail:
info@uta.com
Website:
www.uta.com

II. Contactgegevens van de functionaris voor gegevensbescherming

Als u vragen hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, neem dan contact op met onze functionaris voor de gegevensbescherming:

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG
Functionaris voor de gegevensbescherming
Heinrich-Eckstein-Straße 1
63801 Kleinostheim - Duitsland

of

stuur een e-mail naar datenschutz@uta.com resp. dataprivacy@uta.com

Opmerking:

Als u per e-mail of via een contactformulier contact met ons opneemt, dan worden de gegevens die u ons verstrekt (uw e-mailadres, indien van toepassing uw naam en telefoonnummer) door ons opgeslagen om uw vragen te beantwoorden. Wij wissen de gegevens die in dit kader benodigd zijn nadat de opslag niet langer nodig is, of beperken de verwerking indien er wettelijke bewaarverplichtingen bestaan.

III. Algemene informatie over gegevensverwerking

1. Omvang van de verwerking van persoonsgegevens

U kunt zeker zijn van de volgende zaken: Bij UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG slaan we uw gegevens uitsluitend op voor het beantwoorden van uw vragen, voor de uitvoering en verwerking van de met ons gesloten overeenkomsten (inclusief betalingsverwerking en, indien van toepassing, kredietwaardigheidsbeoordeling) en voor onze eigen reclamedoeleinden. De verwerking vindt plaats op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU en de Duitse wet op de gegevensbescherming (Bundesdatenschutzgesetz).

Als u een vraag stelt, een offerte van ons aanvraagt of een contractuele relatie met ons aangaat, dan verwerken wij uw persoonsgegevens.

2. Rechtsgrondslag voor de verwerking van persoonsgegevens

Voor zover wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van toestemming, dient artikel 6, lid 1, onder a) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU als rechtsgrondslag.

Bij de verwerking van persoonsgegevens voor de uitvoering van een contractuele relatie met u, verwerken wij uw persoonsgegevens op basis van artikel 6, lid 1, onder b) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU. Dit geldt ook voor verwerkingen die nodig zijn voor de uitvoering van precontractuele maatregelen.

Voor zover de verwerking van uw persoonsgegevens noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting waaraan ons bedrijf is onderworpen, dient artikel 6, lid 1, onder c) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU als rechtsgrondslag.

Als de verwerking noodzakelijk is om een gerechtvaardigd belang van ons bedrijf of van een derde te waarborgen en als uw belangen, grondrechten en de fundamentele vrijheden niet zwaarder wegen, dan is artikel 6, lid 1, onder f) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU de rechtsgrondslag voor verwerking.

3. Gegevenswissing en bewaartermijn

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG blokkeert resp. verwijdert uw persoonsgegevens zodra het doel van de verwerking niet langer van toepassing is. Bovendien mogen gegevens worden opgeslagen indien dit door Europese of nationale wetgevers wordt voorgeschreven in EU-verordeningen, wetten of andere regelingen waaraan wij als verwerkingsverantwoordelijke onderworpen zijn. Uw persoonsgegevens worden ook geblokkeerd of gewist als een door de genoemde normen voorgeschreven bewaartermijn afloopt, tenzij er behoefte is aan verdere opslag van de gegevens voor het sluiten of uitvoeren van een overeenkomst.

IV. Verwerking van persoonsgegevens via onze websites

1. Bezoek aan de website

U kunt gebruik maken van onze website zonder uw persoonsgegevens openbaar te maken. Als u onze website bezoekt, dan worden gegevens voor veiligheidsdoeleinden opgeslagen, zoals de naam van uw internetprovider, de website van waaruit u ons bezoekt, de pagina's die u op onze website bezoekt en uw IP-adres. Deze gegevens zouden u mogelijk kunnen identificeren, maar worden niet voor dit doel gebruikt. De gegevens kunnen worden geëvalueerd voor statistische doeleinden, maar de individuele gebruiker blijft anoniem. Als gegevens worden doorgegeven aan externe dienstverleners, dan hebben we technische en organisatorische maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de gegevensbeschermingsvoorschriften worden nageleefd.

De verwerking van de gegevens en de tijdelijke opslag is nodig om de website op uw computer weer te kunnen geven. Hiervoor blijven de gegevens opgeslagen voor de duur van de sessie.

Het doel van de verwerking is gebaseerd op een gerechtvaardigd belang overeenkomstig artikel 6, lid 1, eerste zin, onder f) van de AVG.

2. Gebruik van cookies

Naast de hiervoor genoemde gegevens worden er cookies op uw computer opgeslagen als u onze website gebruikt. Cookies zijn kleine tekstbestanden die via de door u gebruikte browser uw harde schijf worden opgeslagen en waardoor bepaalde informatie naar de plaats stroomt die het cookie instelt (in dit geval door ons). Cookies kunnen geen programma's uitvoeren of virussen overbrengen op uw computer. Cookies dienen om het internetaanbod over het algemeen gebruikersvriendelijker en effectiever te maken.

In de meeste browsers kunt u kiezen of u cookies al dan niet accepteert. Als u niet wilt dat cookies op uw computer worden opgeslagen, dan kunt u uw browservoorkeuren zo instellen dat alle cookies worden geweigerd voordat u onze website bezoekt. Houd er dan wel rekening mee dat sommige functies mogelijk niet beschikbaar zijn.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en de verwerking ervan te vergemakkelijken. Daarbij slaan we slaan geen persoonsgegevens op.

Door gebruik te maken van de website zonder de acceptatie van cookies uit te schakelen, stemt u ermee in dat wij tijdelijk de onderstaande cookies op uw computer kunnen plaatsen.

U kunt het accepteren van cookies in uw browser te allen tijde uitschakelen. Hoe dit in zijn werk gaat kunt u stap voor stap in de Helpfunctie van uw browser lezen.

BELANGRIJK: Om veiligheidsredenen hebt u geactiveerde cookies nodig om succesvol in te kunnen loggen bij UTA Exclusief.

Gebruikte cookies

Wij gebruiken cookies voor analysedoeleinden om te documenteren

  • wanneer u de website voor het eerst bezocht, hoe vaak u de website bezocht en wanneer u de website voor het laatst bezocht. De bewaartermijn is 2 jaar.

  • wanneer u de website hebt geopend. De bewaartermijn is 10 minuten.

  • wanneer u de website hebt verlaten. De bewaartermijn is 10 minuten.

  • Vanaf welke pagina u de te analyseren website hebt geopend. Cookies kunnenbijvoorbeeld informatie bevatten over zoekmachines en de zoektermen die daar zijn ingevoerd, of via welke campagne u de pagina hebt geopend. De bewaartermijn is 6 maanden.

We maken ook gebruik van sessiecookies:

  • voor de authenticatie van een gebruiker van UTA Exclusief.

  • voor sessiebeheer.

  • om de taal van de bezoeker in te stellen.

  • ter ondersteuning van de websitenavigatie.

3. Nieuwsbrief

Nieuwsbrieven, e-mails en andere elektronische berichten die reclame-informatie bevatten (hierna "nieuwsbrieven") sturen wij alleen met toestemming van de ontvangers (double-opt-in-procedure) of met een wettelijke toestemming.
De nieuwsbrieven worden verstuurd via "Inxmail", een platform voor de verzending van nieuwsbrieven van Inxmail GmbH, Wentzingerstr. 17, 79106 Freiburg, Duitsland.
In het kader van de nieuwsbrief wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde nieuwsbrieftracking (ook wel web beacons of trackingpixels genoemd). Het pixelbestand wordt bij het openen van de nieuwsbrief bij de Inxmail-server opgehaald en registreert naast bepaalde technische gegevens van de ontvanger (bijv. informatie over browser, e-mailprogramma en systeem) ook het IP-adres en het tijdstip van opvragen. Voor de statistische gegevensverzameling wordt ook bepaald of nieuwsbrieven worden geopend en welke links worden aangeklikt. Deze informatie wordt anoniem verzameld; klikgedrag wordt niet toegewezen aan een specifieke nieuwsbriefontvanger. De evaluaties dienen veel meer om de leesgewoonten te herkennen en de inhoud hierop af te stemmen of om verschillende inhoud te sturen al naar gelang de interesses.
De ontvanger heeft het recht en de mogelijkheid om zich te allen tijde uit te schrijven van de verzendingslijst van de nieuwsbrief. Daarnaast kunt u zich afmelden voor de nieuwsbrief door te klikken op de afmeldlink in de nieuwsbrief zelf.

4. Online formulier om bijv. contact op te nemen, een offerte op te vragen, een terugbelverzoek voor UTA achter te laten

Door uw persoonsgegevens in een onlineformulier op de websites van UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) in te vullen, stemt u ermee in dat UTA en MercedesService Card GmbH & Co. KG Kleinostheim uw bedrijf ook via e-mail en fax informatie over dienstverlening onderweg en over interessante producten en diensten van UTA en MercedesService Card mag verstrekken. U stemt ermee in dat UTA de ter beschikking gestelde gegevens voor dit doel mag gebruiken en aan MercedesService Card doorgeeft. Als uw bedrijf via de contactpersoon niet op deze manier of niet via alle middelen wil worden, dan kunt u de betreffende contactgegevensvelden uiteraard leeg laten. Deze toestemming kan later ook te allen tijde ingetrokken worden zonder kosten voor het doorsturen van de intrekking die verder gaan dan de basistarieven van uw provider. Tegen het gebruik van de gegevens voor bovengenoemde doeleinden kan te allen tijde bezwaar worden gemaakt.
Met uw toestemming bevestigt u dat de genoemde contactpersoon verantwoordelijk is voor de informatie en vragen met betrekking tot de UTA en MercedesService Card en dat hij/zij op de hoogte is van het feit dat zijn/haar contactgegevens alsmede van bovengenoemde toestemming.
Het is niet verplicht om alle gegevens te verstrekken. UTA en MercedesService Card kunnen de informatie echter alleen op de door uw bedrijf gewenste manier verzenden als u ons de bijbehorende contactgegevens verstrekt.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van gegevens op basis van toestemming is artikel 6, lid 1, onder a) van Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU.

5. Webanalyse

We gebruiken verschillende tools op onze website om het surfgedrag op onze websites te analyseren.

Gebruik van Google Analytics

Wij maken gebruik van Google Analytics, een webanalysedienst van Google Inc ("Google"). Dit gebruik is gebaseerd op artikel 6, lid 1, eerste zin, onder f) van de AVG. Google Analytics maakt gebruik van zogenaamde "cookies". Dit zijn tekstbestanden die op uw computer worden geplaatst om te helpen bij de analyse van de manier waarop gebruikers de website gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website, zoals

  • browsertype/-versie;

  • het gebruikte besturingssysteem;

  • verwijzer-URL (de eerder bezochte pagina);

  • hostnaam van de computer van waaruit de website geopend wordt (IP-adres);

  • tijdstip van het serververzoek,

worden gewoonlijk overgebracht naar een server van Google in de VS en aldaar opgeslagen. Het IP-adres dat uw browser in het kader van Google Analytics doorgeeft, wordt niet met andere gegevens van Google samengevoegd. We hebben ook de code "anonymizeIP" toegevoegd aan Google Analytics op deze website. Dit garandeert dat uw IP-adres wordt afgeschermd, zodat alle gegevens anoniem worden verzameld. Slechts in uitzonderingsgevallen wordt het volledige IP-adres naar een server van Google in de VS verzonden en aldaar verkort.

In opdracht van de exploitant van deze website gebruikt Google deze informatie om uw gebruik van de website te evalueren, rapporten over de websiteactiviteiten samen te stellen en de website-exploitant verdere met het gebruik van de website en het internet verbonden diensten aan te bieden. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de betreffende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval mogelijk niet alle functies van deze website volledig kunt gebruiken.

U kunt ook voorkomen dat Google de door het cookie gegenereerde gegevens met betrekking tot uw gebruik van de website (met inbegrip van uw IP-adres) verzamelt en dat deze gegevens door Google verwerkt worden. Download en installeer hiervoor de browser-plug-in die beschikbaar is onder de volgende link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl. Als alternatief voor de browser Add-On kunt u, met name voor browsers op mobiele apparaten, ook voorkomen dat Google Analytics gegevens verzamelt door op deze link te klikken. Er wordt een opt-outcookie ingesteld om te voorkomen dat uw gegevens in de toekomst bij een bezoek aan deze website worden verzameld. Het opt-outcookie is alleen geldig in deze browser en alleen voor onze website en wordt opgeslagen op uw apparaat. Als u de cookies in deze browser verwijdert, dan dient u het opt-outcookie opnieuw in te stellen. [Opmerking: informatie over de integratie van het opt-outcookie is te vinden op: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gajs/#disable].

We gebruiken Google Analytics verder om gegevens van dubbelklikcookies en AdWords te evalueren voor statistische doeleinden. Als u dit niet wilt, dan kunt u dit uitschakelen via de Advertentie-instellingen (https://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=nl).

Meer informatie over gegevensbescherming in verband met Google Analytics vindt u in het Helpcentrum van Google Analytics (https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=nl).

De gegevens worden voor statistische doeleinden 26 maanden bewaard.

Google AdWords

Onze website maakt gebruik van Google conversietracking. Als u onze website bereikt via een advertentie geplaatst door Google, dan plaatst Google Adwords een cookie op uw computer. Het cookie voor conversietracking wordt ingesteld als een gebruiker klikt op een advertentie die wordt geleverd door Google. Deze cookies vervallen na 30 dagen en worden niet gebruikt voor persoonlijke identificatie. Als de gebruiker bepaalde pagina's van onze website bezoekt en het cookie is nog niet verlopen, dan kunnen wij en Google zien dat de gebruiker op de advertentie heeft geklikt en naar deze pagina is doorgestuurd. Elke Google AdWords-klant ontvangt een andere cookie. Cookies zijn dan ook niet te traceren via de websites van AdWords-klanten. Het via de conversiecookie verzamelde informatie, wordt gebruikt om conversiestatistieken te genereren voor AdWords-klanten die voor conversietracking hebben gekozen. Klanten zien het totaal aantal gebruikers dat op hun advertentie heeft geklikt en is omgeleid naar een pagina met een tag voor conversietracking. Zij ontvangen echter geen informatie waarmee gebruikers persoonlijk kunnen worden geïdentificeerd.

Als u niet wenst deel te nemen aan de tracking, dan kunt u weigeren dat het hiervoor benodigde cookie ingesteld wordt - bijvoorbeeld via browserinstellingen die de automatische instelling van cookies over het algemeen uitschakelen. Ook kunt u uw browser zodanig instellen dat cookies van het domein "googleleadservices.com” geblokkeerd worden.

Houd er rekening mee dat u de opt-outcookies niet dient te verwijderen zolang u niet wilt dat meetgegevens geregistreerd worden. Als u al uw cookies in uw browser hebt verwijderd, dan dient u het betreffende opt-outcookie opnieuw in te stellen.

Hotjar

Op onze website maken wij gebruik van Hotjar. Hotjar is een dienst die het gedrag en de feedback van gebruikers op websites analyseert met behulp van een combinatie van analyse- en feedbacktools. Door middel van Hotjar krijgen aanbieders van op Hotjar gebaseerde websites een "algemeen beeld" van hoe de eindgebruikerervaring en de prestaties van de op Hotjar gebaseerde website verbeterd kunnen worden.

Zie "About Hotjar" voor meer informatie over Hotjar. Hotjar ondersteunt ons om u een betere gebruikerservaring en service te bieden, helpt ons technische problemen te diagnosticeren en analyseert gebruikerstrends. Aan de hand van de diensten van Hotjar kan vooral de functionaliteit van de Hotjar-website worden verbeterd. De website wordt daardoor voor u gebruikersvriendelijker, waardevoller en gemakkelijker te bedienen.

Als u een op Hotjar gebaseerde website bezoekt, dan kunt u te allen tijde voorkomen dat Hotjar uw gegevens verzamelt door naar onze opt-outpagina te gaan en te klikken op ‘"Hotjar uitschakelen" of door in uw browser "Do Not Track (DNT)" te activeren.

6. Gebruik van plug-ins voor sociale media

In onze blog "Stories from the Tanke" gebruiken we de bezoekersactiepixel van Facebook voor statistische doeleinden. Een cookie helpt ons te begrijpen hoe onze marketingactiviteiten op Facebook opgenomen en verbeterd kunnen worden.

Met uw toestemming, die u hebt verleend door middel van

"Ik ga akkoord met het gebruik van de bezoekersactiepixel van Facebook"

stellen wij op onze website de "bezoekersactiepixel" van

Facebook Inc.
1601 S. California Ave,
Palo Alto, CA 94304, VS
("Facebook")

in. Hiermee kan het gedrag van gebruikers gevolgd worden, nadat ze door te klikken op een Facebook-advertentie zijn doorgestuurd naar de website van de provider. Dit proces is ontworpen om de effectiviteit van Facebook-advertenties voor statistische en marktonderzoeksdoeleinden te evalueren en om ons te helpen om toekomstige reclamemaatregelen te optimaliseren.

De verzamelde gegevens zijn voor ons anoniem en geven dus geen indicatie van de identiteit van de gebruikers. Facebook slaat de gegevens echter op en verwerkt deze, zodat een verbinding met het betreffende gebruikersprofiel mogelijk is en Facebook de gegevens voor eigen reclamedoeleinden kan gebruiken in overeenstemming met de richtlijnen voor het gebruik van gegevens op Facebook (https://www.facebook.com/about/privacy/). U kunt Facebook en diens partners toestaan om advertenties op en buiten Facebook te leveren. Voor deze doeleinden kan ook een cookie op uw computer worden opgeslagen.

Toestemming voor het gebruik van de bezoekersactiepixel mag alleen worden gegeven door gebruikers ouder dan 13 jaar. Als u jonger bent, vraag dan uw wettelijke voogd om toestemming.

U kunt uw toestemming te allen tijde informeel intrekken.

7. Gebruik van ons blogaanbod (Stories from the Tanke)

U kunt openbare opmerkingen achterlaten bij ons blog. Hierin publiceren we verschillende artikelen over onderwerpen die te maken hebben met tankstations. Uw opmerking wordt met uw gebruikersnaam gepubliceerd. Wij raden u aan een pseudoniem te gebruiken in plaats van uw eigen naam. Gebruikersnaam en e-mailadres zijn vereist, verdere informatie is vrijwillig. Als u een opmerking achterlaat, slaan we ook uw IP-adres op. De opslag is noodzakelijk om ons te kunnen verdedigen tegen aansprakelijkheidsclaims in geval van mogelijke publicatie van illegale inhoud. Wij hebben uw e-mailadres nodig om contact met u op te nemen als een derde bezwaar maakt tegen uw opmerking omdat hij/zij van mening is dat dit onwettig is. Dit adres wordt niet gepubliceerd.

De rechtsgrondslag is artikel 6, lid 1, eerste zin, onder b) en f) van de AVG. De opmerkingen worden vóór publicatie niet gecontroleerd. Wij behouden ons het recht voor om opmerkingen te verwijderen als derden hiertegen bezwaar maken.

De opmerkingen worden opgeslagen op basis van uw toestemming (artikel 6, lid 1, onder a) van de AVG). U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken. U hoeft ons hiertoe alleen maar een informele e-mail te sturen. De rechtmatigheid van de reeds uitgevoerde gegevensverwerkingsprocessen blijft door de intrekking onaangetast.

Wij slaan de opmerking en de bijbehorende gegevens op onze website op tot de inhoud waarop de opmerkingen betrekking hebben volledig is geschrapt of als de opmerkingen om wettelijke redenen (bijv. beledigende opmerkingen) geschrapt dienen te worden.

8. UTA Exclusief

In het kader van UTA Exclusief stellen wij u via onze website diensten en/of prestaties ter beschikking waarvoor u zich dient te registreren en een persoonlijk gebruikersaccount dient aan te maken. In het kader van de registratie en het aanmaken van een gebruikersaccount verzamelen wij de volgende gegevens:

  • Gebruikersnaam

  • Wachtwoord

  • Zakelijk e-mailadres van de gebruiker

  • Bedrijf, adres, land

  • Telefoon- en faxnummer (te verstrekken op vrijwillige basis)

De gebruiker registreert zich met het oog op toegangsbeperking, toegangscontrole en duidelijke identificatie. De registratie wordt ook gebruikt om klantspecifieke inhoud en informatie te leveren.

Als u ons portaal gebruikt, dan slaan wij de vereiste gegevens op totdat u uw toegang definitief verwijdert. U kunt alle informatie in het beschermde klantengedeelte beheren en wijzigen. Wij verwerken de gegevens op basis van artikel 6, lid 1, eerste zin, onder f) van de AVG.

Als gebruiker heeft u te allen tijde de mogelijkheid om de registratie te annuleren.

V. UTA Stationsfinder app voor mobiele telefoons

1. iOS

U hebt besloten om de UTA Stationsfinder app te gebruiken. In verband met uw gebruik van deze toepassing (app), hebt u verklaring inzake gegevensbescherming van Apple Inc. aanvaard (https://www.apple.com/legal/privacy/en-ww/). Daarnaast informeren wij u over toegangsrechten voor bepaalde diensten van de app die actief zijn op uw mobiele apparaat.

Geopositie

Uw geopositie wordt bepaald binnen de app in verband met de zoekfunctie, om u de UTA-stations te kunnen tonen. Dit gebeurt alleen als de app actief is op de voorgrond. Zodra de app niet wordt gebruikt, en zich dus op de achtergrond bevindt, bepalen we geen geopositie. Als u de functie "Automatisch melden" hebt geactiveerd, dan blijft iOS de geopositie bepalen.

Routezoekfunctie

Deze functie verzendt informatie via de Apple API. Het beginpunt en de bestemming van de route worden verwerkt. Aan de hand van de bepaalde route zoekt de app mogelijke tankstations (of POI's) langs de route.

Push-service

Als u de push-functie hebt geactiveerd, dan wordt via een zogenaamde "push-token" actuele informatie binnen de "Nieuwsrubriek” ter beschikking gesteld.

Apparaatherkenning

Deze functie controleert welk toestel u precies gebruikt om de inhoud correct op uw smartphone weer te geven. Er wordt geen IMEI- of UDID-nummer gevraagd.

Statistische evaluaties

Statistische gegevens (bijv. gebruiksfrequentie, downloadgegevens, aantal nieuwe gebruikers) worden overgedragen aan de dienst "Flurry". Het Privacybeleid van deze dienst vindt u hier: https://developer.yahoo.com/flurry/legal-privacy/tos.html

2. Android

U hebt besloten om de UTA Stationsfinder app te gebruiken. In verband met uw gebruik van deze toepassing (app), hebt u verklaring inzake gegevensbescherming van Google Inc. (https://policies.google.com/privacy?hl=nl) aanvaard. Daarnaast informeren wij u over toegangsrechten voor bepaalde diensten van de app die actief zijn op uw mobiele apparaat.

Bij het gebruik van de app heeft u de keuze tussen de online of offline versie. Bij gebruik van de offline variant worden geen gebruiksgegevens overgedragen.

Om de online-versie technisch te kunnen realiseren, geven wij hieronder een overzicht van de verschillende toegangsautorisaties met betrekking tot uw mobiele apparaat.

  • android.permission.INTERNET

In verband met de toegangsautorisaties worden bij het oproepen van de gegevens door een backend ("eJump") de volgende verzoeken uitgevoerd:

Systeemtaal: Taal van de gebruiker (nodig om onder "Meer" de teksten van de "Nieuwsrubriek" en "Servicenummers" te tonen.

Apparaatherkenning: Dit maakt het mogelijk om inhoud op apparaatspecifieke basis te leveren. Er wordt geen IMEI- of UDID-nummer gevraagd.

Routezoekfunctie

Deze functie verzendt informatie via de Google API. Daarbij worden gegevens over het beginpunt en de bestemming verwerkt. Zo kunnen routes berekend worden.

  • android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE

Deze toegangsautorisatie slaat gegevens en afbeeldingen tijdelijk op het apparaat op, zoals "Favorieten", beeldelementen zoals pictogrammen of afbeeldingen onder "Nieuws".

  • android.permission.ACCESS_FINE_LOCATION

  • android.permission.ACCESS_COARSE_LOCATION

Het zoeken naar stations in de buurt wordt lokaal op het apparaat uitgevoerd. Er worden hierbij geen geocoördinaten overgedragen.

Statistische evaluaties

Statistische gegevens (bijv. gebruiksfrequentie, downloadgegevens, aantal nieuwe gebruikers) worden overgedragen aan de dienst "Flurry". Het Privacybeleid van deze dienst vindt u hier: https://developer.yahoo.com/flurry/legal-privacy/tos.html

VI. Verwerking van persoonsgegevens voor het uitvoeren van een overeenkomst in een klantenrelatie

1. Doeleinden en rechtsgrondslagen van de verwerking

a. voor de uitvoering van een contractuele verplichtingen (artikel 6, lid 1, onder b) van de AVG)

Bij het aanvragen van een klantenrelatie met UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG verwerken wij de door u verstrekte informatie voor het sluiten van het contract en voor de beoordeling van het economische risico dat wij dienen te dragen.

Gegevensverwerking in het kader van een zakelijke relatie

Als er een contract wordt gesloten, dan verwerken wij uw gegevens om de contractuele relatie uit te voeren. De persoonsgegevens die hiertoe verwerkt worden, omvatten de stamgegevens (bijv. bedrijfsnaam, adres), de gegevens van een centrale contactpersoon, alsook alle gegevens die wij van u nodig hebben voor de facturering (bijv. btw-nummer, bankgegevens) in het kader van de contractuele relatie. Hieronder vallen ook verwerkingsprocessen die plaatsvinden in verband met het verzenden van acceptatiemiddelen.

Het sluiten resp. uitvoeren van de contractuele relatie is niet mogelijk zonder de verwerking van uw persoonsgegevens.

Gebruik van gegevens bij betalingsverzuim

In geval van betalingsverzuim kunnen wij vorderingen overdragen aan een derde partij. Hierbij worden alle noodzakelijke gegevens in de vereiste mate aan de betreffende derde partij (bijv. het incassobureau) doorgegeven voor het afhandelen van de incassoprocedure.

b. Producten & diensten bestellen (artikel 6, lid 1, onder b) van de AVG)

Bij het bestellen en gebruiken van producten/diensten in de onderstaande categorieën kan het nodig zijn om naast de bovengenoemde gegevens nog andere persoonsgegevens te verwerken. Deze bestaan in wezen uit:

Acceptatiemiddelen (servicekaarten, tolboxen)

Voertuiggerelateerde gegevens (bijv. eigenaar of lessor van het voertuig, voertuigkenteken), gegevens van de bestuurder (afwijkend verzendadres of naam bij het vervaardigen van de servicekaart).

Digitale services (UTA Exclusief voor klanten, e-Invoicing, elektronische uitvoer van gegevens)

Elektronische contactgegevens (e-mailadres) voor informatie over een nieuwe factuur of voor het toesturen van factuurdetails of in het kader van het aanmaken van nieuwe gebruikers van UTA Exclusief of als er gebruik wordt gemaakt van de feedbackfunctie in de UTA Stationsfinder app. Binnen de app verwerken we ook uw locatiegegevens om u het dichtstbijzijnde acceptatiepunt te tonen.

(Tol)registratieproces

Klantenstamgegevens voor validatiedoeleinden (bijv. bedrijfsstamgegevens), verwerking van alle door de acceptatiesysteemexploitant gevraagde gegevens (variëren per acceptatiesysteem).

In het kader van het registratieproces voor het gebruik van geselecteerde tolacceptatiesystemen of wanneer UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG servicekaarten van derden afgeeft, verwerken wij zonder uitzondering de persoonsgegevens die de acceptatiepartner/systeemexploitant verlangt. Om de informatie die u ons tijdens het registratieproces verstrekt te legitimeren, kan het nodig zijn de relevante documenten (bijvoorbeeld het kentekenbewijs) aan acceptatiepartners/systeemexploitanten te verstrekken.

Om u bij eventuele vragen of in handhavingszaken door de tolacceptatiesysteemexploitant of door nationale handhavingsinstanties volledig te kunnen ondersteunen, slaan wij alle door u in het kader van het registratieproces verstrekte gegevens ook intern op.

Beheer van tegoed

Bij het toekennen van een tegoed (bijv. op een Mercedes ServiceCard) delen wij alle relevante informatie over het gebruik van dit tegoed met het bedrijf dat het tegoed heeft verstrekt (bijv. Daimler AG). Dit is om u te informeren over aanbiedingen binnen de geldigheidsperiode van het tegoed.

Elke verwerking van uw persoonsgegevens in het kader van de hiervoor genoemde verwerkingsprocessen voor precontractuele of contractuele doeleinden is gebaseerd op artikel 6, lid 1, onder b) van de AVG.

c. Wegens een gerechtvaardigd belang van UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (artikel 6, lid 1, onder f) van de AVG)

Wij verwerken uw gegevens ook na de daadwerkelijke uitvoering van het contract om de gerechtvaardigde belangen van ons en derden te beschermen. Deze verwerkingen worden uitgevoerd op grond van artikel 6, lid 1, onder f) van de AVG. Deze verwerkingen zijn:

Beoordeling van het door ons te dragen economische risico (bepaling van de kredietwaardigheid)

Voor de laatste stap in het aangaan van een nieuwe zakelijke relatie en ter bewaking van een bestaande klantenrelatie - met name in het geval van betalingsverzuim - maken we gebruik van de steun van kredietagentschappen. Zij beoordelen het risico op wanbetaling op basis van de beschikbare informatie, waaronder uw persoonsgegevens. Het resultaat wordt bij ons persoonlijk beoordeeld en op basis van mogelijke gevolgen voor de zakelijke relatie geëvalueerd door een medewerker van UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG.

Er vindt geen volledig geautomatiseerde beoordeling plaats.

Reclame voor eigen producten en diensten

Als wij geen specifieke contactpersoon voor reclamedoeleinden hebben gekregen, dan gebruiken wij de door de centrale contactpersoon verstrekte gegevens en informeren wij u in het kader van de contractuele relatie over producten en diensten van UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG en onze gelieerde ondernemingen.

U kunt de doorgifte te allen tijde met werking voor de toekomst herroepen.

Verdere verwerking van uw gegevens ter bescherming van onze gerechtvaardigde belangen kan zijn:

Maatregelen voor de bedrijfsvoering en de verdere ontwikkeling van eigen producten en diensten

Interne monitoring om de bestaande zakelijke relatie te controleren.

Preventie

Om strafbare feiten te voorkomen, monitoren wij het gebruiksgedrag en het gebruik van uw acceptatiemiddelen.

Controle en optimalisatie van procedures voor behoeftenanalyse en directe klantbenadering; incl. interne klantsegmentatie

d. Op basis van toestemmingen (artikel 6, lid 1, onder c) van de AVG)

Als u ons toestemming hebt gegeven om uw persoonsgegevens voor bepaalde doeleinden te verwerken (zie details hieronder), dan vormt dit de rechtsgrondslag voor deze verwerking op basis van uw toestemming. Deze verleende toestemming kan te allen tijde ingetrokken worden. Dit geldt ook voor het intrekken van toestemmingen die mogelijk vóór de geldigheid van de AVG, dus vóór 25 mei 2018, aan ons zijn verleend. Houd er rekening mee dat deze intrekking geldt voor de toekomst. De verwerkingen die vóór de intrekking hebben plaatsgevonden, worden hierdoor niet beïnvloed.

Aanmelding voor nieuwsbrieven voor reclamedoeleinden

Nieuwsbrieven worden alleen op basis van afzonderlijke toestemming aan u verzonden.

(Persoonlijke) garanties

In het geval van persoonlijke garanties van derden (derde garantstellers) verwerkt UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG alle noodzakelijke persoonsgegevens en informatie over de economische en financiële situatie van deze derde partij.

e. Om te voldoen aan een wettelijke verplichtingen volgens artikel 6, lid 1, onder c) van de AVG

In het kader van financiële processen en om te voldoen aan de wettelijke archiveringsvereisten.

2. Ontvangers of categorieën van ontvangers van de persoonsgegevens

Binnen het bedrijf wordt toegang verleend aan alle afdelingen die toegang tot uw gegevens nodig hebben om onze contractuele en wettelijke verplichtingen na te komen.

Contractuele dienstverleners en hulppersonen kunnen ook in contact komen met uw gegevens. Deze partners zijn contractueel gebonden aan de naleving van de instructies op het gebied van gegevensbescherming in het kader van de gegevensverwerking en ondersteunen UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG bij de uitvoering van de zakelijke relatie met u.

We maken gebruik van gegevensverwerkers voor de volgende diensten: Ondersteunen/onderhouden/ontwikkelen van EDP-/IT-toepassingen, callcenterdiensten, gegevensvernietiging en -verwijdering, verzenden van reclamemateriaal, websitehosting, websiteontwerp, lettershopservices, beveiliging van gebouwen, adresvalidatie, controleren van rijbewijzen, procesondersteuning (24/7), online autorisaties, pechhulp.

In speciale configuraties verwerken wij uw persoonsgegevens samen met samenwerkingspartners. Hierbij verwerkt elke partij uw gegevens uitsluitend voor een specifiek doel en binnen het kader van gedeelde verantwoordelijkheid. Deze contractconstructie bestaat binnen het kader van:

  • Verkoopspartnerschappen

  • Activiteiten met interne groepsmaatschappijen of gelieerde ondernemingen

  • Factureringsdiensten

Externe dienstverleners

In het kader van het nakomen van contractuele verplichtingen maken wij in sommige gevallen gebruik van externe dienstverleners. We maken gebruik van externe dienstverleners voor de volgende diensten: Kredietwaardigheidsinformatie, tolregistratie, logistieke diensten, restitutieservices, incassoprocedures, afwikkeling van servicebetalingen via een onkostenvergoedingenprocedure

In alle hierboven genoemde gevallen zorgen wij ervoor dat derden alleen toegang hebben tot de persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van individuele taken.

Verdere ontvangers

Daarnaast kunnen wij uw gegevens doorgeven aan andere ontvangers, zoals overheden voor het voldoen aan wettelijke kennisgevingsplichten, zoals socialeverzekeringsmaatschappijen, belastingautoriteiten of wetshandhavingsinstanties.

Uiterst belangrijk: UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG verkoopt uw gegevens in geen geval aan derden.

Doorgifte van gegevens naar een derde land

Als we uw gegevens laten verwerken door een dienstverlener buiten het EU/EER-gebied, dan worden deze alleen verwerkt als de Europese Commissie heeft bevestigd dat het derde land een passend niveau van gegevensbescherming biedt, of als er andere passende garanties voor gegevensbescherming zijn.

3. Duur van de gegevensopslag

Uw gegevens worden gewist zodra deze niet langer nodig zijn voor de verwerking in het kader van de bovengenoemde doeleinden. Uw gegevens kunnen onder andere worden opgeslagen voor de periode waarbinnen vorderingen tegen ons bedrijf kunnen worden ingesteld (wettelijke verjaringstermijn - 3 jaar). Bovendien slaan wij uw gegevens op als wij daartoe wettelijk verplicht zijn. Deze verplichtingen zijn onder andere afgeleid uit het Duitse handelswetboek (Handelsgesetzbuch) en de Duitse belastingwetgeving (Abgabenordnung).

VII. Verwerking van persoonsgegevens voor het uitvoeren van een overeenkomst in een leveranciersrelatie

1. Doeleinden en rechtsgrondslagen van de verwerking

a. voor de uitvoering van een contractuele verplichtingen (artikel 6, lid 1, onder b) van de AVG)

Gegevensverwerking in het kader van een zakelijke relatie

In het kader van het sluiten van een leveringsovereenkomst of tijdens precontractuele onderhandelingen met UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG verwerken wij uw gegevens om de zakelijke relatie tot stand te brengen en uit te voeren. De persoonsgegevens die hiertoe verwerkt worden, omvatten de stamgegevens (bijv. bedrijfsnaam, adres, gegevens voor de geolocalisatie), gegevens van contactpersonen (e-mailadres, telefoonnummer/mobiele telefoonnummer), alsook alle gegevens die wij van u nodig hebben voor de facturering (bijv. btw-nummer, bankgegevens) in het kader van de contractuele relatie.

Het sluiten resp. uitvoeren van de contractuele relatie is niet mogelijk zonder de verwerking van uw persoonsgegevens.

Om de kwaliteit van gegevens te waarborgen

Gebruik van het door u opgegeven e-mailadres van de contactpersonen om een passende kwaliteit van gegevens te waarborgen.

Elke verwerking van uw persoonsgegevens in het kader van de hiervoor genoemde verwerkingsprocessen voor precontractuele of contractuele doeleinden is gebaseerd op artikel 6, lid 1, onder b) van de AVG.

b. Wegens een gerechtvaardigd belang van UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (artikel 6, lid 1, onder f) van de AVG)

Wij verwerken uw gegevens ook na de daadwerkelijke uitvoering van het contract om de gerechtvaardigde belangen van ons en derden te beschermen. Deze verwerkingen worden uitgevoerd op grond van artikel 6, lid 1, onder f) van de AVG. Deze verwerkingen zijn:

De transparante presentatie van voordelen en verkooppunten aan klanten van UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG

Klantfacturen (verbruiksoverzichten) resp. digitale uitvoer van gegevens

De publicatie van gegevens in elektronische en analoge overzichten van acceptatiepunten

Stationsfinder, UTA App, overzicht van benzinestations.

Ter informatie van klanten, zakenpartners, dienstverleners van UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG.

Overzicht van acceptatiepartners/acceptatiepunten resp. UTA-acceptaties.

Maatregelen voor de bedrijfsvoering en de verdere ontwikkeling van de zakelijke relatie

Bewaken en controleren van de relatie met de acceptatiepartner

c. Om te voldoen aan een wettelijke verplichtingen volgens artikel 6, lid 1, onder c) van de AVG

Daarnaast kunnen wij uw gegevens doorgeven aan andere ontvangers, zoals overheden voor het voldoen aan wettelijke kennisgevingsplichten, zoals socialeverzekeringsmaatschappijen, belastingautoriteiten of wetshandhavingsinstanties.

2. Ontvangers of categorieën van ontvangers van de persoonsgegevens

Binnen het bedrijf wordt toegang verleend aan alle afdelingen die toegang tot uw gegevens nodig hebben om onze contractuele en wettelijke verplichtingen na te komen.

Contractuele dienstverleners en hulppersonen kunnen ook in contact komen met uw gegevens. Deze partners zijn contractueel gebonden aan de naleving van de instructies op het gebied van gegevensbescherming in het kader van de gegevensverwerking en ondersteunen UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG bij de uitvoering van de zakelijke relatie met u.

We maken gebruik van gegevensverwerkers voor de volgende diensten: Ondersteunen/onderhouden/ontwikkelen van EDP-/IT-toepassingen, gegevensvernietiging en -verwijdering, websitehosting, websiteontwerp, beveiliging van gebouwen, bordenleveranciers.

In speciale configuraties verwerken wij uw persoonsgegevens samen met samenwerkingspartners. Hierbij verwerkt elke partij uw gegevens uitsluitend voor een specifiek doel en binnen het kader van gedeelde verantwoordelijkheid. Deze contractconstructie bestaat binnen het kader van:

  • Verkoopspartnerschappen

  • Activiteiten met interne groepsmaatschappijen of gelieerde ondernemingen

  • Factureringsdiensten

Externe dienstverleners

In het kader van het initiëren en nakomen van contractuele verplichtingen maken wij in sommige gevallen gebruik van externe dienstverleners.

In alle hierboven genoemde gevallen zorgen wij ervoor dat derden alleen toegang hebben tot de persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van individuele taken.

Verdere ontvangers

Klanten ontvangen uw locatiegegevens als informatie over het mogelijke gebruik van acceptatiemiddelen.

Uiterst belangrijk: UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG verkoopt uw gegevens in geen geval aan derden.

Doorgifte van gegevens naar een derde land

Als we uw gegevens laten verwerken door een dienstverlener buiten het EU/EER-gebied, dan worden deze alleen verwerkt als de Europese Commissie heeft bevestigd dat het derde land een passend niveau van gegevensbescherming biedt, of als er andere passende garanties voor gegevensbescherming zijn.

3. Duur van de gegevensopslag

Uw gegevens worden gewist zodra deze niet langer nodig zijn voor de verwerking in het kader van de bovengenoemde doeleinden. Uw gegevens kunnen onder andere worden opgeslagen voor de periode waarbinnen vorderingen tegen ons bedrijf kunnen worden ingesteld (wettelijke verjaringstermijn - 3 jaar). Bovendien slaan wij uw gegevens op als wij daartoe wettelijk verplicht zijn. Deze verplichtingen zijn onder andere afgeleid uit het Duitse handelswetboek (Handelsgesetzbuch) en de Duitse belastingwetgeving (Abgabenordnung).

VIII. Verwerking van persoonsgegevens in het kader van sollicitatieprocedures

1. Doel van de verwerking

In het kader van sollicitatie- en beslissingsprocessen bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst verwerken wij uw persoonsgegevens voor het betreffende doel.

Er vindt geen geautomatiseerde besluitvorming plaats.

2. Rechtsgrondslag van de verwerking

Deze verwerking wordt uitgevoerd op grond van artikel 6, lid 1, onder b) van de AVG.

3. Ontvangers of categorieën van ontvangers van de persoonsgegevens

Uw persoonsgegevens worden uitsluitend verwerkt door interne afdelingen (personeel, leidinggevende, management). Doorgifte aan derden vindt niet plaats, met uitzondering van dienstverleners die de verwerking in opdracht van ons uitvoeren.

Het is niet de bedoeling de persoonsgegevens door te geven aan een derde land of een internationale organisatie.

4. Duur van de gegevensopslag

De gegevens worden 6 maanden na afronding van de sollicitatieprocedure verwijderd. Als er een arbeidsovereenkomst wordt gesloten of als er belang is bij een verlenging van de termijn, dan informeren wij u afzonderlijk over het gebruik van de gegevens in de arbeidsverhouding of we vragen uw toestemming voor een verlenging van de termijn.

IX. Rechten van de betrokkene

Indien wij persoonsgegevens van u verwerken, bent u betrokkene in de zin van de AVG. U hebt dan ten opzichte ons, de verwerkingsverantwoordelijke, de volgende rechten in de zin van de AVG:

1. Recht op inzage

U kunt ons, de verwerkingsverantwoordelijke, vragen om te bevestigen of uw persoonsgegevens door ons worden verwerkt.

Als er sprake is van een dergelijke verwerking, dan kunt u de volgende informatie bij ons opvragen:

  • de doeleinden waarvoor de persoonsgegevens worden verwerkt;

  • de categorieën van de persoonsgegevens die verwerkt worden;

  • de ontvangers of categorieën van ontvangers bij wie de persoonsgegevens over u bekend zijn of nog bekend worden gemaakt;

  • de geplande duur van de opslag van uw persoonsgegevens of, indien specifieke informatie hierover niet mogelijk is, de criteria ter bepaling van de bewaartermijn;

  • het bestaan van een recht op rectificatie of wissing van uw persoonsgegevens, een recht op beperking van de verwerking door ons of een recht om bezwaar te maken tegen een dergelijke verwerking;

  • het bestaan van een recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit;

  • alle beschikbare informatie over de bron van de gegevens indien de persoonsgegevens niet rechtstreeks bij u zijn verzameld;

U hebt het recht om informatie op te vragen over de vraag of uw persoonsgegevens worden doorgegeven aan een derde land of een internationale organisatie. In dit verband kunt u verzoeken om in verband met de doorgifte op de hoogte te worden gesteld van de passende waarborgen op grond van artikel 46 van de AVG.

2. Recht op rectificatie

U hebt ten opzichte van de verwerkingsverantwoordelijke het recht op rectificatie en/op vervollediging, als de over u verwerkte persoonsgegevens onjuist of onvolledig zijn.

3. Recht op beperking van de verwerking

Onder de volgende voorwaarden kunt u verzoeken om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken:

  • als u de juistheid van uw persoonsgegevens betwist gedurende een periode die ons in staat stelt de juistheid van de persoonsgegevens te controleren;

  • als de verwerking onrechtmatig is en u de wissing van de persoonsgegevens afwijst en in plaats daarvan om beperking van het gebruik van de persoonsgegevens verzoekt;

  • als wij uw persoonsgegevens niet langer nodig hebben voor de doeleinden van de verwerking, maar wel voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van rechtsvorderingen, of

  • als u overeenkomstig artikel 21, lid 1, van de AVG bezwaar hebt gemaakt tegen de verwerking en het nog niet duidelijk is of onze gerechtvaardigde gronden zwaarder wegen dan uw gronden.

Wanneer de verwerking van uw persoonsgegevens is beperkt, dan worden deze, met uitzondering van de opslag ervan, slechts verwerkt met toestemming van de betrokkene of voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering of ter bescherming van de rechten van een andere natuurlijke persoon of rechtspersoon of om gewichtige redenen van algemeen belang voor de Unie of voor een lidstaat.

Als de beperking van de verwerking conform de bovenstaande voorwaarden is beperkt, dan wordt u door ons op de hoogte gesteld alvorens de beperking wordt opgeheven.

4. Recht op gegevenswissing

a. Verplichting tot gegevenswissing

U kunt ons vragen om uw persoonsgegevens onmiddellijk te wissen. Wij zijn verplicht om deze gegevens onmiddellijk te wissen als een van de volgende redenen van toepassing is:

  • uw persoonsgegevens zijn niet langer noodzakelijk voor de doeleinden waarvoor deze verzameld of anderszins verwerkt zijn.

  • u trekt uw toestemming waarop de verwerking is gebaseerd in overeenkomstig artikel 6, lid 1, onder a) of artikel 9, lid 2, onder a) van de AVG en er is geen andere rechtsgrondslag voor de verwerking.

  • u maakt bezwaar tegen de verwerking overeenkomstig artikel 21, lid 1 van de AVG en er zijn geen prevalerende dwingende gerechtvaardigde gronden voor de verwerking, of u maakt bezwaar tegen de verwerking overeenkomstig artikel 21, lid 2 van de AVG.

  • uw persoonsgegevens zijn onrechtmatig verwerkt.

  • het wissen van uw persoonsgegevens is noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting krachtens het Unierecht of het lidstatelijke recht waaronder de verwerkingsverantwoordelijke valt.

  • uw persoonsgegevens zijn verzameld in verband met diensten van de informatiemaatschappij die zijn verleend overeenkomstig artikel 8, lid 1 van de AVG.

B. Informatie aan derden

Als wij de persoonsgegevens openbaar hebben gemaakt en overeenkomstig lid 1 verplicht is de persoonsgegevens te wissen, dan nemen wij, rekening houdend met de beschikbare technologie en de uitvoeringskosten, redelijke maatregelen, waaronder technische maatregelen, om verwerkingsverantwoordelijken die de persoonsgegevens verwerken, ervan op de hoogte te stellen dat u als betrokkene de verwerkingsverantwoordelijken hebt verzocht om iedere koppeling naar, of kopie of reproductie van die persoonsgegevens te wissen.

c. Uitzonderingen

Het recht op gegevenswissing bestaat niet voor zover de verwerking noodzakelijk is

  • om het recht op vrijheid van meningsuiting en informatie uit te oefenen;

  • voor het nakomen van een in een het Unierecht of het lidstatelijke recht neergelegde wettelijke verwerkingsverplichting die op de verwerkingsverantwoordelijke rust, of voor het vervullen van een taak van algemeen belang of het uitoefenen van het openbaar gezag dat aan de verwerkingsverantwoordelijke is verleend;

  • om redenen van algemeen belang op het gebied van volksgezondheid overeenkomstig artikel 9, lid 2, onder h) en i) en artikel 9, lid 3 van de AVG;

  • met het oog op archivering in het algemeen belang, wetenschappelijk of historisch onderzoek of statistische doeleinden overeenkomstig artikel 89, lid 1 van de AVG, voor zover het in onder a) bedoelde recht de verwezenlijking van de doeleinden van die verwerking onmogelijk dreigt te maken of ernstig in het gedrang dreigt te brengen;

  • voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering.

5. Recht op informatie

Als u uw recht op rectificatie, gegevenswissing of beperking van de verwerking tegen ons hebt uitgeoefend, dan zijn wij verplicht alle ontvangers aan wie de persoonsgegevens zijn verstrekt, van deze rectificatie of gegevenswissing of beperking van de verwerking op de hoogte te stellen, tenzij dit onmogelijk blijkt of onevenredig veel inspanning vergt.

U hebt het recht om over deze ontvangers geïnformeerd te worden.

6. Recht op overdraagbaarheid van gegevens

U hebt recht om de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen. Bovendien hebt u het recht om deze gegevens ongehinderd door ons aan een andere verwerkingsverantwoordelijke door te laten geven, op voorwaarde dat

  • de verwerking is gebaseerd op toestemming overeenkomstig artikel 6, lid 1, onder a) van de AVG of artikel 9, lid 2, onder a) van de AVG of op een contract overeenkomstig artikel 6, lid 1, onder b) van de AVG, en

  • de verwerking via geautomatiseerde procedés wordt verricht.

Bij de uitoefening van dit recht hebt u ook het recht om te verzoeken dat uw persoonsgegevens rechtstreeks door ons worden doorgegeven aan een andere verwerkingsverantwoordelijke, voor zover dit technisch mogelijk is. Dit mag geen afbreuk doen aan de vrijheden en rechten van andere personen.

Het recht op gegevensoverdraagbaarheid geldt niet voor de verwerking van persoonsgegevens die noodzakelijk is voor het vervullen van een taak van algemeen belang of het uitoefenen van het openbaar gezag dat aan de verwerkingsverantwoordelijke is verleend.

7. Recht van bezwaar

U hebt te allen tijde het recht om met zijn specifieke situatie verband houdende redenen bezwaar te maken tegen de verwerking van u betreffende persoonsgegevens op grond van artikel 6, lid 1, onder e) of f) van de AVG; dit geldt ook voor profilering op basis van deze bepalingen.

Wij staken de verwerking van uw persoonsgegevens tenzij wij dwingende gerechtvaardigde gronden voor de verwerking aanvoeren die zwaarder wegen dan uw belangen, rechten en vrijheden als betrokkene of die verband houden met de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering.

Wanneer persoonsgegevens ten behoeve van direct marketing worden verwerkt, dan hebt u te allen tijde het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor dergelijke marketing; dit geldt ook voor profilering die betrekking heeft op direct marketing.

Als u bezwaar maakt tegen verwerking ten behoeve van direct marketing, dan worden uw persoonsgegevens niet meer voor deze doeleinden verwerkt.

In het kader van het gebruik van diensten van de informatiemaatschappij, en niettegenstaande Richtlijn 2002/58/EG, hebt u de mogelijkheid om uw recht op bezwaar uit te oefenen via geautomatiseerde procedés waarbij wordt gebruikgemaakt van technische specificaties.

8. Recht om de verklaring van toestemming inzake gegevensbescherming in te trekken

U hebt het recht om uw toestemming te allen tijde in te trekken. Het intrekken van de toestemming laat de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan, onverlet.

9. Geautomatiseerde individuele besluitvorming, waaronder profilering

U hebt het recht om niet te worden onderworpen aan een uitsluitend op geautomatiseerde verwerking, waaronder profilering, gebaseerd besluit waaraan voor u rechtsgevolgen zijn verbonden of dat u anderszins in aanmerkelijke mate treft. Dit geldt niet indien het besluit

  • noodzakelijk is voor de totstandkoming of de uitvoering van een overeenkomst tussen u en de verwerkingsverantwoordelijke;

  • is toegestaan bij een Unierechtelijke of lidstaatrechtelijke bepaling die op de verwerkingsverantwoordelijke van toepassing is en die ook voorziet in passende maatregelen ter bescherming van de rechten en vrijheden en gerechtvaardigde belangen van u als betrokkene; of

  • berust op uw uitdrukkelijke toestemming.

Deze besluiten mogen niet gebaseerd worden op de in artikel 9, lid 1 van de AVG bedoelde bijzondere categorieën van persoonsgegevens, tenzij artikel 9, lid 2, punt a) of g) van de AVG van toepassing is en er passende maatregelen ter bescherming van de gerechtvaardigde belangen van u als betrokkene zijn getroffen.

Met betrekking tot de hierboven genoemde gevallen treffen wij passende maatregelen ter bescherming van de rechten en vrijheden en gerechtvaardigde belangen van u als betrokkene, waaronder ten minste het recht op menselijke tussenkomst van de verwerkingsverantwoordelijke, het recht om zijn standpunt kenbaar te maken en het recht om het besluit aan te vechten.

10. Recht om klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit

Onverminderd andere mogelijkheden van administratief beroep of een voorziening in rechte, hebt u als betrokkene het recht een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit, met name in de lidstaat waar u gewoonlijk verblijft, u uw werkplek hebt of waar de beweerde inbreuk is begaan, indien u van mening bent dat de verwerking van u betreffende persoonsgegevens inbreuk maakt op deze verordening.

De toezichthoudende autoriteit waarbij de klacht is ingediend, stelt de klager in kennis van de voortgang en het resultaat van de klacht, alsmede van de mogelijke voorziening in rechte overeenkomstig artikel 78 van de AVG.

 

Bayerisches Landesamt für Datenschutzaufsicht (BayLDA)
Promenade 27
91522 Ansbach - Duitsland
Telefoon: +49 (0) 981 53 1300
mailto:
poststelle@lda.bayern.de

 

Stand: Mei 2018

 

Contact

Symbol terugbel service Maak gebruik van onze gratis terugbel service

Symbol UTA servicelijn UTA servicelijn
+31 30 2315724

Symbol 24-uurs nooddienst nummer 24-uurs nooddienst nummer
gratis:
00800 - 88 27 37 84
of:
+49 7333 80 82 28
Overzicht telefoonnummers

Symbol 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten 24h alarmcentrale ter blokkering van kaarten
gratis:
00800 - 88 226 226
of:
+49 6027 509-666

Symbol Mercedes-Benz 24 uurs service Mercedes-Benz 24 uurs service
Overzicht telefoonnummers

Symbol e-mail e-mail: info.nlb@uta.com

Symbol Contactformulier Contactformulier

Symbol UTA Stationszoeker UTA Stationszoeker

Opmerkingen over het gebruik van cookies

"Cookies" zijn kleine bestanden die lokaal op uw computer of mobiele apparaat worden opgeslagen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruik ervan voor u te vergemakkelijken. Hierbij worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen. Door de website te gebruiken zonder de acceptatie van cookies te deactiveren, gaat u ermee akkoord dat wij de onderstaande cookies tijdelijk op uw computer mogen plaatsen.

Meer informatie over cookies